Cumhurbaşkanı Erdoğan kamu bankalarının borçlu şirketlere destek çıkmak adına borçlarını üstlenmesini tasvip etmediği yönünde açıklamalarının ardından Simit Sarayı patronundan Ziraat Bankası ve görüşmelerle ilgili açıklama geldi.

REKABET KURUMUNA BAŞVURULMUŞTU

Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukçu, Simit Sarayının Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nın Simit Sarayı’nın borçları ve %51 hissesine yönelik devir işlemlerinin görüşüldüğünü ve Rekabet Kurumu’na bildirildiğini, ancak artık bir ortaklık bağı kalmadığını aktardı.

DEVİR İŞLEMLERİ İPTAL OLDU

Ortaklık için Rekabet Kurumu’na başvuru yapılmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Geçmişte kamu bankalarının görev zararı olayları sebebiyle nasıl battığını hatırlayın; bütün kamu bankaları görev zararı adı altında çökertilmişti” açıklamalarının ardından devir işlemleri askıya alınmıştı. Rekabet Kurumu da satış için yapılan müracaatı yok saymıştı ve siteden kaldırmıştı.

ARTIK BİR ORTAKLIK SÖZ KONUSU DEĞİL

Sİmit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukçu, ”Simit Sarayı Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'na belirli oranda pay devri için yürütülen görüşmeler ile ilgili Rekabet Kurumu'na bildirimde bulunmuştur. Ancak gelinen aşamada bir ortaklık söz konusu olmamıştır.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi