ATO eski başkanı ve CHP'nin eski milletvekili Sinan Aygün'ün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazdığı belirtildi.

Mektubu Sabah gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ bugünkü köşesine taşıdı. Aygün'ün mektubundan bölümler şöyle:

"Sayın Cumhurbaşkanım, Ayasofya'yı ibadete açmanız nedeniyle yıllar önce verdiğim bir sözü yerine getirmeme müsaade etmeniz için sizi rahatsız ediyorum.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanlığı, ardından da milletvekilliği dönemimde Ayasofya'nın ibadete açılması konusunda çeşitli girişimlerde bulunmuştum. ATO Başkanlığım döneminde konuyu basın açıklamalarıyla gündemde tutmuş, milletvekilliği döneminde de soru önergesi, konuşma ve basın açıklamalarıyla gündeme getirmiştim. 

Milletvekilliğim döneminde katıldığım ve son zamanlarda da sosyal medyada bir bölümü dolaştırılan bir televizyon programındaki moderatör, Ayasofya'nın ibadete açılması konusunda TBMM Başkanlığı'na verdiğim yazılı soru önergemden yola çıkarak bir soru sormuş ve benim Ayasofya'nın ibadete açılması önerime 'Recep Tayyip Erdoğan mı kapattı ki ibadete açsın' anlamına gelecek şeklinde itirazda bulunmuştu. Ben de bunun üzerine 'Ayasofya'yı Atatürk müze yaptı, Tayyip Erdoğan da açsın. Gidip Tayyip Erdoğan'ın elini öpeceğim. Tayyip Erdoğan elini bana öptürür. Ben de açılışta yanında duracağım Sayın Başbakanın. Ayasofya ibadete açılsın, burası bizim camimiz' şeklinde karşılık vermiştim. 

Dün ne söylediysem, bugün de sözümün arkasında olduğumun bilinmesini isterim.

Sayın Cumhurbaşkanım, bu sözleri söylerken de çok samimi bir şekilde Ayasofya'nın ibadete açılmasını istiyordum, şimdi de ibadete açılmasından dolayı çok büyük bir kıvanç duyuyorum. 

Bu kararı aldığınız için milletimiz adına size müteşekkirim.

Ayasofya'nın ibadete açılacağı gün, ilgili kurum tarafından davet edildiğim takdirde, hem bu tarihi ana tanıklık etmekten, hem de geçmişte vermiş olduğum sözümü yerine getirmekten büyük onur duyacağımın bilinmesini saygılarımla takdirlerinize arz ederim."

Aytuğ yazısına şöyle devam etti:

Ne diyeyim? En azından sözünün arkasında duran siyasetçi görmek güzel. Bakalım Sinan Aygün, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılışa davet edilecek mi? Edilirse, Cumhurbaşkanı'nın elini öpecek mi? Dahası, Erdoğan buna lüzum hissedecek mi? Yarın hep birlikte göreceğiz...

Editör: Haber Merkezi