Güngören Belediyesi’nde ayağa kalkmadığı için Başkan Yardımcısı Veysel İpekçi tarafından cezalandırılması sert tepkilere neden olmuştu. Tahammül sınırlarını aştığı söylenen Başkan Yardımcısı için görevine son verilmesi kararı veren Ak Parti vekilleri ve belediye başkanları bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yetki almıştı. Belediye çalışanı şoföre tuvalet önünde oturma cezası veren Belediye Başkanı, görevden alınmasının ardından geçtiğimiz gün Youtube’da bir video yayımlayarak olayla alakalı çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sosyal medyada gördüğü linçin olayın dışına taşarak ailesini etkilediğini dile getiren İpekçi, yaşanan hadisenin aslının farklı olduğunu söyledi.

"BANA OPERASYON DÜZENLENDİ" 

İpekçi Güngören’de başkan Bünyamin Demir ile birlikte alternatif bir ekonomik düzen düşündüklerini dile getirdi. Kapitalizm ve komünizm gibi değil, alışılmışın dışında bir yöntem geliştirmeye çalışırken bu istifasının bir “operasyon” olduğunu söyledi. İpekçi "Bugün dünyada mevcut olan sistemin alternatifi bir ekonomik, sosyolojik, hukuksal bir sistemin mevcut sistem içinde hukuk zemin içinde denemelerini yaparak, Ak Parti’nin birleştiren yapısına güvenerek ve dayanarak buraya geldik" ifadelerini kullanarak sistemin teoride kaldığını, hayata geçirirken bu olayın patlak verdiğini söyledi. 

SOSYAL MEDYADAN HALA TEPKİ YAĞIYOR

Olay günü yaşananların ardından personelin protestosu sonucu oturma cezası alan şoförü yanına çağırdığını ve 45 dakika çay içtiğini söyleyen İpekçi "O gün ben kendim için değil yetkili herkes için saygı göstermesini istedim. Kararımın arkasındayım." şeklinde konuştu. Sosyal medyada tepki toplamaya devam eden İpekçi'nin bu paylaşımı popüler mecralarda kendini aklamaya çalışmak, Ak Parti bünyesinde yoluna devam etme çabası şeklinde yorumlanıyor. 

Editör: Haber Merkezi