22 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Son ankette de yüksek çıkmışlardı: İşte Erdoğan'ın en çok oy beklediği muhalefet partisi!

Son ankette de yüksek çıkmışlardı: İşte Erdoğan'ın en çok oy beklediği muhalefet partisi!

MetroPoll Araştırma Şirketi tarafından geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ankette Saadet Partisi seçmeninin yüzde 30'u, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a görev onayı vermişti

2023 seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte partiler tarafından yaptırılan anketlerin sayısı da çoğaldı. MetroPoll Araştırma Şirketi tarafından gerçekleştirilen "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görev onayı" anketindeki bir detayla ilgili dikkat çeken bilgiler ortaya çıktı.

MetroPoll'un "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görev onayını destekliyor musunuz?" sorusunu sorduğu Saadet Partili seçmenlerin yüzde 30'u "Evet" yanıtı verirken, yüzde 70'i de "Hayır" yanıtını verdi.

Ak Parti Genel Merkezi tarafından yaptırılan anketlerde de Saadet Partisi seçmeninin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'ye oy vermeye en yakın muhalefet partisi olduğu belirlendi.

AK Parti cephesinin Saadet seçmeninden ciddi bir beklentisi olduğu iddia edilirken, Saadet'i Cumhur İttifakı'na çekme çalışmalarının temelinde de bu neden yattığı belirtildi.

İşte MetroPoll tarafından gerçekleştirilen anket:

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *