Türkiye seçimlere doğru giderken araştırma şirketleri de anketlere hız verdi. Metropoll Araştırma son anketi Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik yaptı. Ankette Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına, 6'lı masanın adayı olarak isimleri öne çıkan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Mansur Yavaş çıkartıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ankette sadece Kılıçdaroğlu'na karşı üstünlük sağladı, İmamoğlu ve Yavaş'a karşı ise kaybetti. Erdoğan kasım ayı anketinde yüzde %44,5 oy alırken, Kılıçdaroğlu ise %39,4 oy aldı. Erdoğan'ın da Kılıçdaroğlu'nun da oy oranları ekim ayına göre düşüş gösterdi.

Erdoğan-İmamoğlu yarışında ise aradaki fark %0,9 oldu. Erdoğan'ın oy oranı %42, İmamoğlu'nun oy oranı ise %42,9 olarak kaydedildi. Erdoğan'ın oy oranı yine ekim ayına göre düşüş gösterirken, İmamoğlu'nun oy oranı ise %0,5'lik bir yükseliş gösterdi.

Erdoğan-Yavaş yarışında ise arada dikkat çeken bir fark oluştu. Erdoğan %39,7, Yavaş ise %46,4 oy aldı. Bu yarışta da Erdoğan'ın oy oranı düşüş gösterdi. Yavaş'ın oy oranı ise İmamoğlu gibi %0,5 yükseldi.

Editör: Haber Merkezi