15 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Son dakika... İBB’ye yeni operasyon: Çok sayıda gözaltı

Son dakika... İBB’ye yeni operasyon: Çok sayıda gözaltı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen "yolsuzluk" soruşturmasında, aralarında İETT Genel Müdürü İrfan Demet’in de bulunduğu bazı üst düzey yöneticiler gözaltına alındı.

İstanbul merkezli yürütülen büyük bir soruşturma, kamu kaynaklarının usulsüz kullanımı iddialarını bir kez daha gündeme taşıdı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, suç örgütü lideri olduğu öne sürülen Aziz İhsan Aktaş ve bağlantılı kişilere yönelik dev bir operasyon gerçekleştirildi. İstanbul’un yanı sıra Antalya, Çanakkale, Trabzon, Bursa ve Giresun’da eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

İETT ve İSFALT İhaleleri Mercek Altında

Soruşturma kapsamında, İETT ve İSFALT tarafından açılan bazı kamu ihalelerine "fesat karıştırıldığı" tespit edildi. Özellikle ihaleleri yöneten komisyon üyeleri ile yetkili kamu görevlilerinin örgütle doğrudan bağlantılı olduğu iddiası, soruşturmayı derinleştirdi. Gözaltı kararı verilen toplam 25 şüpheliden 20’si düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Geri kalan 5 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar ise devam ediyor.

Üst Düzey Bürokratlar Listede

Gözaltına alınan isimler arasında, kamuoyunun yakından tanıdığı önemli isimler yer alıyor. İETT Genel Müdürü İrfan Demet, Araç Bakım Onarım Daire Başkanı Kazım Taylan Sever, İkitelli Garaj Müdürü Halil İbrahim Kaya, Muhasebe Müdürü Ali Haydar Topçu ve Mali İşler Daire Başkanı Şeymus Oral hakkında yürütülen soruşturma dikkatleri üzerine çekti.

Başsavcılıktan Resmî Açıklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “Aziz İhsan Aktaş suç örgütü”nün, İETT ve İSFALT ihalelerine sistematik şekilde müdahale ettiği, yapılan baskınlarda çok sayıda dijital materyal ve belgenin ele geçirildiği” vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *