İSTANBUL (AA) - Beyoğlu'nda patlama meydana geldiği ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi.

Taksim İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldiği ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi gönderildi.

Yaralıların olduğu öğrenilen patlamanın bulunduğu alanda polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi'nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır.” dedi.

İstanbul Valisi Yerlikaya daha sonra yaptığı açıklamada da "İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirdi, 38 kişi de yaralandı." ifadelerini kullandı. Daha sonra can kaybının 6, yaralı sayısının ise 53 olduğu belirlendi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Beyoğlu'ndaki patlamaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstiklal Caddesi'nde henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen ve yaralıların olduğu patlamayla ilgili soruşturma başlattı.

Başsavcılık, soruşturma kapsamında 5 cumhuriyet savcısı görevlendirdi.

Ayrıca, İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından, patlamayla ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı kararı verildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Patlamada yaralanan 81 kişiden 39'u taburcu oldu, yatırılarak tedavi edilen 42 hastadan 5'i yoğun bakımda, 2'sinin durumu ciddiyet gösteriyor." dedi

Editör: Haber Merkezi