Türkiye'nin siyasi iklimi ile alakalı olarak anket şirketleri tarafından dönem dönem seçim anketleri gerçekleştiriliyor. Vatandaşların siyasi tercihlerinin dönemsel olarak ölçüldüğü anketlerin sonuçları kamuoyu ile paylaşılıyor. Son açıklanan seçim anketi ise Avrasya Araştırma Şirketi tarafından yapıldı.

Bu pazar seçim olması halinde ankete katılan vatandaşların en çok detsek verdikleri siyasi parti AK Parti oldu. Vatandaşların yüzde 36,9'u AK Parti'ye oy vereceklerini söylediler. Cumhur İttifakı'nın bir diğer partisi olan MHP'nin oy oranı ise yüzde 7,1 olarak açıklandı. Cumhur İtitfakı'nın toplam oy oranı bu sonuçlarla yüzde 43'te kaldı.

Millet İttifakı'nın üyelerinden olan CHP'nin oy oranı anket sonucuna göre yüzde 28,1, İYİ Partinin oy oranı yüzde 11,4 olarak açıklandı. Millet İttifakı'nın iki partisinin oy oranlarının toplamı ise yüzde 39,5 oldu. HDP'nin oy oranı yüzde 10,6, DEVA Partisi'nin oy oranı yüzde 2,7, Gelecek Partisi'nin oy oranı yüzde 2,6 ve Saadet Partisi'nin oy oranı ise yüzde 0,4 olarak açıklandı.