21 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Son seçim anketlerinde AK Parti oyları 3-4 puan neden arttı? AK Partili isim nedenini açıkladı

Son seçim anketlerinde AK Parti oyları 3-4 puan neden arttı? AK Partili isim nedenini açıkladı

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, AK Parti'nin yaptırdığı son seçim anketlerinde 3-4 puanlık artış olduğunu yazdı.

2023 seçimlerine doğru seçim anket sonuçları merak konusu olmaya devam ediyor. 

AK Parti’nin yaptırdığı anketlerde, parti oyları yüzde 35’lerin altını görmeye başlamıştı. Ancak son araştırmalar, aşağı yönlü yönelimin durduğu, hatta tersine dönerek oylarda, 3, 4 puanlık artışlar getirdiğine işaret ediyor.

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet "Anketlerde Erdoğan ve AK Parti’nin oyları neden yükselişe geçti?" başlıklı yazısında bu şaşırtıcı gelişmeyi ele aldı.

"Aynı anda birden fazla araştırma grubuyla sahaya çıkıldığı için, ayrı ayrı araştırmaların çaprazlama kontrolü bir diğerini teyit ettiği için, seçmen eğilimindeki trendler daha sağlıklı şekilde izlenebiliyor." notunu paylaşan artışın nedenini AK Parti'de görevli bir isme sordu ve aldığı cevapları köşesine taşıdı.

MEVZU MEMLEKET MESELESİ

1 Kasım 2015 seçimleri öncesi ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında memleket meselesi duygularının diğer kaygıların önüne geçtiğini belirten yazar, şu ifadelere yer verdi:

"AK Parti’de görevi olan bir isim, bu durumu şöyle tarif ediyor. “Enflasyon var mı? Var. Vatandaş bunu sorun olarak görüyor mu? Görüyor tabi ki. Ama şunu fark ediyor. Mevzuu memleket meselesi. Ülkenin bekası söz konusu olduğunda mesele, benzin, domates, patates meselesi olmaktan çıkıyor.”

NASIL TOPLANILACAĞINI BİLMİYORLAR

Aynı isim şöyle devam ediyor: “Vatandaş muhalefete baktığında, şöyle düşünüyor. 6’sı birden bir araya gelmekte, bir masada toplanmakta zorlanıyor. Nasıl toplanılacağını bilmiyorlar. Ama Tayyip Erdoğan’ın masasında dünya liderleri toplanıyor.”

İktidarın bu duyguya yaslanarak ekonomik sorunları göz ardı etmesinin kendi aleyhine sonuçlar üretebileceği uyarısında bulunan Acet, yazısını böyle tamamladı:

"AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verilen destekteki artış üzerinde konuştuğumuz partinin önde gelen isimlerinden biri, akla yatkın gelen bir tespitle, AK parti oylarının yüzde 40’ların üzerine çıkmasının, yüzde 45’ler seviyesini yakalamasının ekonomik sıkıntıların azalmasına, enflasyonun düşmesine bağlı olduğu görüşünü dile getirdi."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *