FRANSA TELAŞA KAPILDI

ABD ile Ankara'da varılan anlaşma kapsamında PKK-YPG/PYD'li teröristlerin çekilmesi için belirlenen 120 saatlik süre dolmak üzere. Terör örgütü ise kara propaganda yapmaya devam ederek, işgal ettiği bölgeden çekilmemekte direniyor. Örgütün en büyük destekçisi ise Fransa. Türkiye'nin NATO üyeliğinin dondurulması çağrısı yapan Paris, Suriye'den çıkmamak için direniyor. Terör örgütü PYD/PKK ise Fransa'nın gazıyla bir çok noktaya terörist ve mühimmat sevkıyatı yapıyor. 

ESAD'IN ŞARK KURNAZLIĞI

Bölgeden gelen bilgilere göre durumdan menfaat sağlamaya çalışan Esad rejimi de Ayn El Arab ve Menbiç'e tank, asker ve mühimmat sevkıyatı yapıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri süreci İHA marifetiyle havadan katip ediyor. 6 yıl boyunca ABD ve PKK/PYD işgaline göz yuman, itirazda bile bulunmayan Şam yönetiminin, Türkiye'nin ABD'yi bölgeden çıkmaya zorlamasının ardından böyle bir girişimde bulunması, şark kurnazlığı olarak değerlendiriliyor. Ancak TSK'nın müdahalesi an meselesi.

EN BÜYÜK KOZLARI DEAŞ

Bazı teröristler ise çekilmek yerine Esad tarafına geçiyor. Türkiye ise 120 saatin sonunda çekilme olmazsa çok geniş kapsamlı harekat için plan hazırladı. Bu sefer 32 km değil, güneye kadar girilmesi gündemde. Fransa'nın DEAŞ'lıları Avrupa'daki bir kentte eylem yapması için serbest bıraktırdığı öğrenildi. Avrupa'da eylem yaptırarak suçu Türkiye'ye atmak istiyorlar. Siyasi gözlemcilere göre, ABD'nin söz dinlemeyen YPG terör örgütünü bombalaması bile mümkün.

6 YILLIK EMEĞİMİZ 6 GÜNDE ÇÖP OLDU

Türkiye'nin Suriye'de düzenlediği Barış Pınarı Harekatı'nı her fırsatta karalamaya çalışan İsrail medyası, bölgedeki İsrail emellerinin çöpe gittiğini itiraf etti.

İsrail itiraf etti: Türkiye'nin harekatıyla emeklerimiz çöpe gitti

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı, dünya basınında özellikle de İsrail basınında yakından takip ediliyor. Harekatın başlangıcından bu yana çeşitli haberler yayınlayan İsrail medyası, Jerusalem Post'ta bir habere daha imza attı. İsrail merkezli Jerusalem Post'ta yayınlanan Seth J. Frantzman imzalı analizde Türkiye'nin Barış Pınarı harekatı ile birlikte İsrail'in bölgede bir Kürt devleti kurulması hayalinin yıkıldığı ifade edildi. "6 yılın emeği 6 günde yok edildi" başlığıyla yayınlanan haberde, ABD'nin ve İsrail'in finanse ettiği YPG/PKK'lı teröristlerin planlarının harekat ile birlikte çöpe gittiği yorumuna yer verildi. Analiz, Barış Pınarı Harekatı'nın DEAŞ terör örgütünü yeniden canlandıracağı iddiasının ardına saklanarak, bölgedeki teröristlere yıllardır yapılan yardımın boşa gitmesine ilişkin duyulan üzüntüyü gözler önüne serdi.

Haber: İbrahim Sarp