İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu başlatıldı" dedi.

Soylu şu açıklamayı yaptı:

- Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu başlatıldı. 
- Yaklaşık 1 yıldır takip edilen operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonun ismi Bataklık. Özellikle, uyuşturucu ve uyuşturucuya bağlı suç gelirleriyle mücadele etmek. 
- Özellikle suç gelirleriyle mücadelede büyük bir mücadele verilmektedir. 

- Dönem dönem çok zorlandığımız açıktır. Bu operasyon 9 ülkeyle bağlantılı gerçekleştirildi. Hollanda, Belçika, İspanya, İtalya, Şili, Ekvador ve Brezilya ile bağlantılı gerçekleştirildi.

- Türkiye'de 11 ilde yapıldı. 94 hedef vardı, 67 hedef gözaltına alındı, 70 milyon liraya el konuldu. 

- Bu operasyonda ayrıca hem suç gelirlerine yönelik, silahlı suç örgütü tespit edildi. 

- Örgütün tepe yöneticilerinden bir tanesi hakkında kırmızı bülten, Brezilya ve Hollanda'da 26 yıllık hapis cezası var. 

- 500 milyonun üzerine çıkabilecek bir nakdi ve suç gelirleri toplamı söz konusu olacak.

Bakan Soylu'nun açıkladığı örgütün 2 tepe yöneticisinin, Nejat Daş ve Çetin Gören olduğu öğrenildi. Daş ve Gören, İstanbul'da polisin düzenlediği operasyonla gözaltına alındı. Örgüt liderlerinden Çetin Gören'in 'Padişah' yazılı fotoğrafının arama yapılan lüks adreste, duvarda asılı olması dikkat çekti. Çetin Gören'in, hem Brezilya hem Hollanda'da 26 yıl hapis cezasıyla INTERPOL tarafından kırmızı bültenle arandığı ve cezaevi firarisi olduğu da ortaya çıktı.

Operasyonda terör örgütü FETÖ bağlantısı da saptandı. Zanlılardan bazılarının adreslerinde 1 dolar bulundu. Uyuşturucu ticaretiyle meşgul bu suç örgütünün FETÖ'ye finansman sağladığı belirlenen önemli ayrıntılardan. Yine gözaltındaki zanlılardan bir kişinin halen Gaziantep'teki FETÖ davasından yargılandığı, dosyanın da bu bağlantıdan dolayı birleştirileceği öğrenildi.
 

Editör: Haber Merkezi