İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yunanistan sınırında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, bir muhabirin açıklanan göçmen sayılarıyla ilgili sorusuna çok sinirlendi.
Soylu, muhabirin "140 bine geldik dediniz ama biz bunu teyit edemedim. Neye dayanarak söylüyorsunuz?" sorusuna "Siz kimsiniz? Kaç muhabiriniz var burada?" diye soruyla karşılık verdi.

Muhabirin "Tele 1 Televizyonu. Sadece ben varım" cevabından sonra daha da sinirlenerek, "Sen bir teksin. Bizim sınırımızda kaç karakolumuz var biliyor musun? Siz kimin tarafındasınız? Şu anda sizin yaptığınız Yunan medyasının çarpıttığı haberleri yansıtıyorsunuz" diye çıkıştı.

Muhabirin "140 bin kişi geldi mi?" sorusu Soylu'yu iyice sinirlendirdi. Soylu "O zaman içişleri bakanı yalan söylüyor öyle mi? 4.mekanizma mıntıkasında 53 bin 271 kişi, 54. mekanize mıntıkasında 85 bin 659 kişi. Biz 127 bin insan yakaladık geçen sene. Kaçarken yakaladık, tek tek saydık bunları. 23 hudut karakolumuz var, 8 de hudut bölüğümüz var. Bunlar kimin ne kadar geçtiğini, ne kadar öteki tarafa intikal ettiğini bilmektedir. Biz İdlib'den Afrin'e ne kadar geldi? Cerablus'a Azez'e ne kadar geldiğini biliyoruz. Sadece biz bilmiyoruz. Biraz gazeteciliğini iyi yaparsan BM de iyi biliyor. Başka bir şey daha ifade edeyim. 850 bin kişi bu ülkeden geçti karşı tarafa. Onu da mı saydınız?"

Editör: Haber Merkezi