İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde bazı televizyon dizilerini eleştirmişti. Özellikle Show TV'de ekranlara gelen Çukur dizisi için "Lanet bir dizi var ‘Çukur’ diye. Onun kadar olamıyorsak yazıklar olsun" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Bunun üzerine dizide rol alan Ercan Kesal, Soylu'nun bu açıklamalarına tepki göstermiş, tartışma uzadıkça uzamıştı. Şimdi de dizinin başrol oyuncusu Aras Bulut İynemli'den Bakan Soylu'ya yanıt geldi. 

BAŞKA ŞEYLER DE ANLATIYORUZ ASLINDA

Bugüne kadar rol aldığı tüm dizi ve filmlerde gösterdiği performansıyla beğeni kazanan Aras Bulut İynemli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Çukur Dizisi eleştirisine cevap verdi. Geçtiğimiz akşam yemeğini bir Restoranda yiyen İynemli, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. Ünlü oyuncuya Soylu'nun eleştiri hatırlatılınca, “Her şeyde olduğu gibi eleştiriliyor. Bu bir dünya, bu bir hikaye, başka şeyler de anlatıyoruz aslında” açıklamasında bulundu. 

'BU İKİ DİZİ ÇOCUKLARIMIZI ZEHİRLİYOR'

içişleri Bakanı Soylu, Türk televizyonlarındaki dizileri sert bir dille eleştirmişti. Özellikle "Çukur ve Adana Sıfır Bir" dizilerine göndermeler de bulunan Soylu şöyle devam etti:

"Bu iki dizi çocuklarımızı zehirliyor. İnsanımızı kendi kültüründen uzaklaştırıyor. Ben de hayretle bakıyorum ‘Üniversite hocaları ne işe yarıyor?’ diye. ‘Bu işle ilgili kültür adamları ne yapıyorlar?’ diye. Özellikle bu dizilerle alakalı ne ortaya koyuyorlar? Bizim çocuklara öğretmemiz gereken bambaşka bir şeyken çocuklarımızı birileri zehirliyor. Buna maalesef bakıyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimizin yönünü hayra, doğru işlere döndürmeliyiz. 5 vakit namazda okunan gibi sırat-ı müstakime döndürmeliyiz".

Editör: Haber Merkezi