03 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Kapalı
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Süper valinin oğlu 45 yıl sonra babasının makam aracını bulup satın aldı

Süper valinin oğlu 45 yıl sonra babasının makam aracını bulup satın aldı

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, efsanevi vali olarak bilinen babası Recep Yazıcıoğlu'nun 1980'lerde kullandığı beyaz makam aracını uzun yıllar sonra tekrar bularak satın aldı. Bu özel araç, geçmişe yönelik nostaljik bir bağ oluştururken, Yazıcıoğlu ailesinin tarihiyle olan ilişkisini de pekiştiriyor.

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, “Süper Vali” olarak hafızalara kazınan babası Recep Yazıcıoğlu’nun 1980’li yıllarda kullandığı beyaz makam aracını 45 yıl sonra bulup satın aldı. Araç kapsamlı bir restorasyon sürecine alındı.

Mahalle ziyaretinde karşısına çıktı

1984–1989 yılları arasında Tokat Valiliği yapan Recep Yazıcıoğlu’nun yıllarca kullandığı beyaz cip, yıllar sonra bir mahalle ziyareti sırasında Başkan Yazıcıoğlu’nun karşısına çıktı.
Aracı görünce duygulanan Yazıcıoğlu, sahibiyle görüşerek cipi şahsi olarak satın aldı.

“Babamın emaneti yeniden hayat buluyor”

Başkan Yazıcıoğlu, aracın kendisi için çok büyük bir anlam taşıdığını belirterek şöyle konuştu:
“Tokat’ta babamın valilik döneminde kullandığı o beyaz cipe denk gelince duygulandım. Sahibi sağ olsun, ‘Evladına yakışır’ diyerek kırmadı. Aracı aldık, şimdi detaylı bir restorasyon yapıyoruz.”

Motorundan döşemesine kadar yenileniyor

Tokatlı ustalar tarafından yürütülen yenileme çalışmaları titizlikle sürüyor.
Araçta motor bakımı, kaporta düzeltmeleri, boya yenilemesi, iç döşeme değişimi ve lastiklerin yenilenmesi gibi birçok işlem gerçekleştiriliyor.

Yazıcıoğlu, “Tokatlı esnaf rahmetlinin emaneti diye çok hassas davranıyor. Acele ediyorum ama onlar dört dörtlük yapmak istiyor” dedi.

Özel günlerde sergilenecek

Başkan Yazıcıoğlu, aracı resmi makam aracı olarak kullanmayacağını, babasını anmak için özel programlarda değerlendireceğini dile getirdi:

“Bu araç benden sonra da evladıma kalacak. Hem aile hatırası olarak hem de toplumdaki sevginin bir nişanesi olarak korunacak.”

Recep Yazıcıoğlu’na duyulan vefa devam ediyor

Türkiye’nin birçok şehrinde efsane valinin kullandığı araçların özenle muhafaza edildiğini hatırlatan Yazıcıoğlu, Tokat’ta da aynı vefanın yaşanmasından memnun olduğunu söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *