Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistan’ın Türk mallarını boykot etme kararıyla ilgili olarak açıklama yaptı.

Çavuşoğlu'nun açıklaması şöyle:

- Suudi Arabistan’da son dönemde firmalarımıza ve ihraç mallarımıza gayriresmi şekilde uygulanan kısıtlayıcı tedbirler hakkında Suudi makamları nezdinde girişimlerimiz sürdürülmektedir.

- 27 Kasım 2020 tarihinde Niamey’de gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı 47. Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısı marjında, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud ile yaptığım görüşmede de konuyu gündeme getirdim.

- Keyfiyeti ayrıca ilgili uluslararası platformlarda da gündeme getirmeye devam etmekteyiz. Ulusal menfaatlerimizi, firmalarımızın ve vatandaşlarımızın ekonomik çıkarlarını ilgilendiren hiçbir konuda esiz kalınması söz konusu değildir. Bu konuda da ikili ve çok taraflı platformlarda gerekli adımlar atılmaya devam edilecektir.

- Öte yandan, Türkiye, önceliği diyalog ve diplomasi olmakla birlikte, menfaatlerini savunmak ve milli güvenliğini korumak için sahada ve masada gerekli adımları atmaktan çekinmeyen dış politika anlayışını sürdürmekte kararlıdır.

Editör: Haber Merkezi