Tahıl koridoru krizini Türkiye çözecek. Tahıl koridoru için görüşmeleri yarın İstanbul'da yapılacak. Türk ve Rus heyetlerinin öncülüğündeki görüşmelerde BM ve Ukrayna temsilcileri de olacak.

RUSYA'DAN İLK AÇIKLAMA
Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; ''Rus Türk askeri heyetleri yarın İstanbul'da tahıl ihracatıyla ilgili bir araya gelecek.''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Putin ve Zelenski ile yaptığı telefon görüşmesinde, BM’nin Karadeniz’de tahıl ihracı için güvenli koridor planıyla ilgili harekete geçme zamanının geldiğini belirtmişti. 

Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) 24 Şubat’tan bu yana süren Rusya-Ukrayna savaşının gıda krizine yol açacağı yönünde sık sık uyarılarda bulunurken küresel gıda sorunun çözümü için Türkiye’nin yürüttüğü yoğun diplomasi sonucu Birleşmiş Milletler (BM) çatısı altında yol haritası hazırlandı.

Türkiye, Ukrayna’daki tahıl stoklarının güvenli şekilde küresel pazarlara ulaşmasını sağlamak amacıyla mekanizma oluşturmak için bir süredir diplomasi trafiği yürütüyor. Diplomatik kaynaklara göre, Putin ve Zelenskiy de “tahıl koridoru” konusundaki iş birliğine olumlu bakıyor.