Ekmek fiyatları açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çeken, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla da tutuklanan  Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, dün tahliye edildikten sonra açıklamalarda bulundu.

Bir televizyon kanalına bağlanan Kolivar, şunları söyledi:

“Benim o tweetlerimde Cumhurbaşkanı’na hakaret yok. Bir de birinin tweetine ceza vermişim. Buğday, beton olursa bir daha pahalı yersiniz diye. Onlarda bir TV kanalının yaptığı şeye göre bizi tutukladı. Bir saat bekletti savcı artık kimden haber bekliyorsa. 

Ama hiç Cumhurbaşkanı, hele bunu hazırlıyanlar bu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde her şeyin sahibi Cumhurbaşkanı. Bir şeyin sahibine nasıl çalışıyorsun dersin. En son düşüneceğim şey bu. Politika ile alakam yok. Sayın Kılıçdaroğlu, oğlumu aramış. Adaletsizlik olduğu için  onun kapsamına girdiğim için aramış herhalde. Hiçbir politikacı ile bir resmim bile yok. O kanalları biliyorum. Benim huyum var ben sadece helallik veririm. 

Adaletin olmadığı yerde Allah da yüzünüze bakmaz. Canan hanımı anneme benzetiyorum rahmetli. Herkese teşekkür ediyorum. Hiç kimseyi de aramadım. Bana arkadan yardımcı olan, herkese teşekkür ediyorum.  Ya ben politikacı değilim. Burası soğuk mu deyince yoo soğuk değil dedim. Ben politika yapmıyorum aklıma öyle bir şey gelmedi. Bir spor kulübü üyesi bile değilim. Bir partinin çayını bile içmem. Samimi şekilde soğuk değil sıcak dedim. Kaloriferler yanmıyor diye yazılar yazmışlar. Benim evim sitede yanınca ısınıyor zaten.

Benim bir huyum var Allah’ımı severim. Allah’tan namussuzlar korkar. Ben fikrimi söylerim ama dine hakaret etmem. Cumhurbaşkanı’nı diplomasını mesele olunca Metin Külünk, peygamberin diploması var mı? dedi. O zaman niye ona demediler peygamber kutsal diye. Bunlarla ilgili şeyleri sonra açıklayacağım. Onlar yaptığı için onlar mübah, ben korkmam fikrimi açıklarım. Bugünler geçecek. Benim vatanımla ilgili bana kimse kötü dedirtemez. Parti gelir gider beni ilgilendirmez. Vatan kutsaldır. Bayrak inmez ezan susmaz diyenlerden değilim. O askere gitmeyenler. Parti başka, beğenmediğim her şeyi söylerim. Benim bütün anlattıklarım ekmekle. Mesleğim de o. Her dediğimde de şunu demişim. Bu anlattıklarım sadece İstanbul için geçerli demişim”