ABD ve NATO'nun Afganistan'dan çekilmesinin ardından Türkiye'nin Kabil Havalimanında (Hamid Karzai) kalıp kalmayacağı gündemin önemli konu başlıkları arasında yer alıyor. Türkiye'nin Afganistan'da kalmasına karşı çıkan Taliban, son tarihi açıkladı.

TAHLİYELER KAOSU ARTTIRIYOR

Afganistan'da Taliban'ın yönetimi ele geçirmesinin ardından gazeteci Mehmet Akif Ersoy ülkeye gitti. Kabil'de bir kadınla röportaj yapmak isterken, Taliban tarafından yapılan müdahale sonrası görüntülerin zorla sildirildiğini söyleyen Ersoy, "31 Ağustos konusunu konuştuk. Bu konuda çok netler. Amerikalılar zaten çıkmış olacak. Sürekli buraya Amerikan kargo uçakları iniyor. Amerika burada baya bir insan toplayacak gibi görünüyor. Taliban, 'Siz tahliyeyi sürdürdükçe kaos artıyor" diyerek bu işi 31 Ağustos'ta bitireceksiniz diyor." diye konuştu.

"NATO İLE GELDİNİZ NATO İLE GİDECEKSİNİZ"

Mehmet Akif Ersoy, "Türk askeri ne olacak diye sorduğumuzda, "31 Ağustos Türk askeri için de son tarih" diyorlar. Sadece Türk askeri değil NATO ile gelen Almanlar da, Kanadalılar da, Amerikalılar da, gidecek diyorlar. Ama Türk askeri NATO içerisinde tek Müslüman asker dediğimizde, "Ama NATO ile geldiğiniz için NATO ile gideceksiniz" diyorlar" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi