Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Sincan'da İlk Evim, İlk İşyerim Projesi İlk Temel Atma Töreni'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başlattığımız son kampanya ile TOKİ vasıtasıyla milletimize sunduğumuz konut sayısını 2 milyona yükseltiyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle:

- Göreve geldiğimizde TOKİ vasıtasıyla inşa edilmiş konut sayısı 43 bindi. Bugün 1 milyon 170 binin üzerine çıkardık.

- Halihazırda kentsel dönüşümle üretilen konut sayısı 3 milyonu buldu.

- Ülkemizde 28.5 milyon konutun 13.5 milyonunun son 20 yılda inşa edildiğini görüyoruz.

- Önce Kovid-19 salgını ile sarsılan sonra Rusya-Ukrayna Savaşı ülkemizi de etkiledi. Kira fiyatlarında ev sahipleri, kiracılara zulmetti. 2019'da 50 bin bir sonraki yılda 100 bin haneyi kapsayan iki ayrı sosyal konut projesine milletimizin gösterdiği ilgiye de bakarak cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini planladık.

- Bugün yeni kampanyamızın temellerini atarken vatandaşımızın dualarına talibiz. Kampanyaya başvurunun 8 milyona yaklaşması ne kadar doğru bir iş yaptığımızın kanıtı.

- Projemizi açıkladığımız tarihten sadece 40 gün sonra yaptığımız bu temel atma töreni iş yapma kapasitemizin büyüklüğünü göstermektedir.

- Konut ve arsalarımızın tamamı hizmete girdiğinde yaklaşık 6 milyon vatandaşımız daha huzurlu, güvenli konutlara erişmiş olacak.

- İki yıl içinde 250 bin konutluk ilk etabı, 2028'e kadar da 500 bin konutun tamamını bitirip hak sahiplerine teslim edeceğiz.

- Çok hareketli ve çok bereketli bir konut atılımının bizi beklediğinin farkındayız. Yıllarca bir yuva sahibi olmak için birikim yapan vatandaşları yuvalarına kavuşturmak istiyoruz. 

- Yaptığımız çalışmalarda deprem gerçeğini asla unutmuyoruz. Parkıyla, camisiyle, ulaşımıyla, okuluyla, sağlık merkeziyle adeta kendi kendine yeterli küçük şehirler kuruyoruz. Şehircilik alanında eserlerimizle ve hizmetlerimizle konuşmayı tercih ediyoruz.

- 45 ilimizde 80 tarihi meydanımızı yeniden canlandırıyoruz.

- İnsanlarımızın sorunlarını çözüm olan projeleri geliştiren tek siyasi parti biziz. Türkiye büyüyerek güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor. 2023'te milletimizin desteğini alarak Türkiye'nin Yüzyılı'nı sürdüreceğiz

Editör: Haber Merkezi