Türkiye bir hafta içinde iki süper güçten istediğini aldı. Soçi'de varılan mutabakatla Suriye'nin kuzeyinde terör koridoru hayali tamamen sona erdi. Rusya, Tel Fırat ve Münbiç'teki PKK/PYD teröristlerini 30 kilometre güneye çekecek. Artık bütün sınır güvenli bölge.

TÜRKİYE'Yİ ANLAYIŞLA KARŞILIYORUZ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: Biz Türkiye'nin milli güvenliği için atmak istediği adımları anlayışla karşılıyoruz. Bize göre bölücü tutumlar ve anlaşmazlıklar suni bir şekilde körükleniyordu. Önemli olan DAEŞ gibi terör örgütlerin bu durumdan istifade etmemesi. Suriye'de uzun vadeli ve kalıcı bir barışın sağlanması ancak bu ülkenin toprak bütünlüğüne saygı duymasıyla gerçekleşebilir. Uluslarası topluma özellikle BM'nin göçmenlerin dönüşünü desteklemesini bekliyoruz.

KİMSENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan: Suriye'de istikrarın tesisi için ciddi çaba harcadık. Sayın Başkan ile Barış Pınarı Harekatı'nı ele aldık. Ana gaye bölgeden PKK/YPG terör örgütünü çıkarmaktır. Suriyeli sığınmacıların geri dönüşünü hızlandırmaktır. Bu Suriye'nin toprak bütünlüğünü de garanti altına alacaktır. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yoktur. Tarihi bir mutabakata imza attık. Türkiye ve Rusya ayrılıkçı kimseye izin vermeyecek. 150 saat içinde YPG 30 kilometre dışına çıkarılacak.