Türkiye doğal gaz ihtiyacını ithal ederek karşılıyor. Rusya, İran ve Azerbaycan’dan sağlanıp ihtiyacımızı karşılarken en çok alımı Rusya’dan yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde ise Tekirdağ’da bu dışa bağımlılığı uzun süre erteleyecek bir doğal gaz rezervi bulundu.

İki yabancı şirketin yaptığı araştırmalar sonucu Tekirdağ’daki bir tarlada 5 yıl yetebilecek bir doğal gaz kaynağına rastlandı. Toplam 286 milyar metreküp doğal gaz bulunan alanın çevresindeki bölge halkı durumu büyük bir mutlulukla karşıladı çünkü yapılan keşif çalışması sonrası arazilerin değeri yaklaşık yüzde 40 oranında arttı. Köy halkı şu sıralar arazilerini satmaktansa keşif çalışmalarından sonra yeni kaynaklar çıkma ihtimaline karşı bekliyor.

BAŞKA TARLALARDA DA DOĞAL GAZ BULUNABİLİR

Doğal gaz rezervi bulunan tarlasını kiraya veren Mehmet Özkan “40 dönümlük arazim içinde doğal gaz çıktı. Tarlamızın değeri arttı. Ben tarlamı şirkete kiralık olarak veriyorum. Benim diğer arazilerimde de doğal gaz çıktığını söylediler. Benim arazilerimde çıkması mutluluk verici” ifadelerini kullandı. Şirketlerin bu durumun ardından keşif çalışmasının kapsamını büyütmesi beklenirken, çevre halkı kendi tarlarında da doğal gaz çıkmasını bekliyor.

Editör: Haber Merkezi