Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bugün eşine ender rastlanan bir kavga çıktı.CHP'nin İdlib konusundaki önergesinin görüşüldüğü oturumda CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alması kavganın fitilini ateşledi.

TBMM Başkanvekili Sürreya Sadi Bilginç'in başkanlığında yapılan toplantıda CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç kürsüye çıktı. Genel kurul öncesinde düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözler eden Özkoç'un, genel kurulda da konuşmaya başlaması AK Partililerin tepkilerine yol açtı. Bu sırada bazı milletvekilleri Özkoç'un üzerine yürüyünce ortam gerildi. 

CHP milletvekilleri de tartışmaya katıldı. Ardından tekme, tokat, yumruklu kavga başladı. Hatta bazı vekiller sıraların üstüne çıkarak birbirlerinin üzerlerine uçtular. Bazı milletvekilleri yere düştü. 

CHP milletvekillerinin de tartışmaya dahil olmasıyla birlikte tartışma büyüdü ve arbede yaşandı. Arbede yumruklu ve tekmeli kavgaya döndü. Bazı milletvekilleri arbede sırasında yere düştü, sandalyeler devrildi. Yaşananlar nedeniyle genel kurula ara verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Engin Özkoç hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan soruşturma başlattı.

TBMM Başkanı Şentop'tan açıklama

Yaşanan olay nedeniyle TBMM Başkanı Mustafa Şentop bir açıklama yaptı. Şentop, şöyle konuştu:

"Herkes farklı da olsa eleştiri kabilinden de olsa görüşlerini ortaya koyabilir ancak basit, alelade, seviyesizce, alçakça ifadeler, hakaretler siyaset değildir, ifade hürriyeti de değildir. Özellikle Anayasa'nın 104. maddesinde Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk milletinin birliğini temsil eden seçilmiş Cumhurbaşkanı'na karşı basit, alelade hakaretlerin Meclis çatısı altında yeri yoktur.

u bakımdan bu ifadelerle basın toplantısı yapan zatı kınıyorum. Bu, bir milletvekiline, siyasetçiye, sorumlu bir vatandaşa yakışmayacak bir tavırdır. Bu tahrikkar hareketlere, ifadelere karşı Meclisteki bütün arkadaşlarımızı ve vatandaşlarımızı dikkatli olmaya, tahriklere kapılmamaya, Meclis çatısı altında milletimizin görmek istemediği olayların yaşanmasına zemin oluşturmamaya davet ediyorum. Herkes sorumluluğunun bilincinde hareket etmelidir."

Editör: Haber Merkezi