Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesi Yeniçiftlik Mahallesi’ndeki Nizamettin Demirdöven İlkokulu’nda Atatürk büstüne çirkin saldırıda bulunuldu.

Atatürk büstünün üstüne ve okul duvarına spreyle yazılar yazıldı. Saldırıda bulunanlar bir de sayfalarca mektup bıraktı. Nefret içeren mektupta, “Okullarda İslamı öğretmek yasak. Atatürk’e tapan insanlar yetiştirmek putperestliktir” gibi ifadeler yer alıyor.

Marmaraereğlisi’ndeki Yeniçiftlik Nizamettin Demirdöven İlköğretim Okulu’nun yanı sıra Yeniçiftlik Belediye Ortaokulu ve Opet Anadolu Lisesinde de Atatürk büstüne saldırılar olduğu ortaya çıktı.

Sabah saatlerinde ilkokula gerçekleşen ilk eylem, atıl durumdaki güvenlik kamerasının bulunmadığı okulda yapıldı. Akşam saatlerinde aktif durumdaki Yeniçiftlik Belediye Ortaokulu ve Opet Anadolu Lisesi’ne yapılan eylemlerde şüpheliler tespit edildi. İlk belirlemelere göre eylemin 3 kişi tarafından yapıldığı üzerinde duruluyor. Emniyet güçlerinin soruşturması sürüyor.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Tekirdağ’da Atatürk büstlerine yapılan saldırılarla ilgili sosyal medyadan kınama mesajı yayımladı. Şentop, şu ifadelere yer verdi:

"Tekirdağ’ımızın Marmaraereğlisi ilçesinde, bazı okullarımızda Atatürk büstlerine yapılan provokatif, alçakça saldırıları kınıyorum. Valimiz ve savcılığımız olayı yakından takip etmektedir. Olayın fail ya da faillerinin tespiti için gerekli çalışmalar süratle sürdürülmektedir."

Tekirdağ Valiliği, Marmara Ereğlisi ilçesinde Nizamettin Demirdöven İlkokulu'nun bahçesindeki Atatürk heykeline yapılan çirkin saldırıyla ilgili araştırma başlatıldığını açıkladı.

Açıklamada, "Marmara Ereğlisi ilçemiz Yeniçiftlik Mahallesi’nde bulunan ve deprem riski nedeniyle dün boşaltılmış olan Nizamettin Demirdöven İlköğretim Okulu’nda bulunan Atatürk heykelinin kaidesi üzerine ve okul duvarına uygunsuz yazılar yazıldığı ihbar edilmiş, hemen yönlendirilen jandarmamız tarafından olayın fail ya da faillerinin tespiti için araştırmaya başlanmıştır" denildi.