İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali TEKNOFEST'in bugün sonuna gelindi. 5 günlük maraton çeşitli etkinliklere sahne olurken 1 milyondan fazla kişi ziyaret etti. Pazar günü ve son gün olması sebebiyle yoğunluğun oluştuğu festival için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Valiliği'nden ortak bir karar çıktı. 

İPTAL EDİLDİ

Pazar günü havayı güzel bulan İstanbullular akın akın TEKNOFEST'e gitti. Şimdiye kadar 1 milyondan fazla kişinin ziyaret ettiği festivale en yoğun katılım ise son gün gerçekleşti. Festivale arabasıyla gidenler için otopark ve çevre yollarda yoğunluk oluştu. Polis ekipleri trafiği rahatlatmak için çalışmaları iki katına çıkardı. Öte yandan Atatürk Havalimanı ( M1 ) metrosu aşırı yoğunluğun yarattığı yolcu güvenliği probleminden dolayı durduruldu. Kararı İstanbul Valiliği ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ortak bir şekilde aldı. 

REKOR KIRILDI

TEKNOFEST'in son gününde adeta izdiham yaşandı. Ayakları yere basmayan festivale en yoğun katılım bugün gerçekleşti. Festival alanına ulaşamayanlar uçak gösterilerini buldukları yüksek alanlarda izlemek zorunda kaldı. Sefaköy Metrobüs durağı adeta uçuş kulesi gibi oldu. M1 Yenikapı-Atatürk Havalimanı/Kirazlı metro hattı 562 binden fazla yolcu taşıyarak günlük rekorunu kırdı. Tam kapasiteyle çalışan M1 hattı buna rağmen istasyonlarda oluşan aşırı kalabalık sebebiyle durduruldu. Kararı İstanbul Büyükşehir ve İstanbul Valiliği ortakça aldı. Metro İstanbul bu kararı resmi Twitter hesabından paylaştı. 

SON DAKİKA BİLGİSİ

Metro İstanbul, resmi twitter hesabından paylaştığı son dakika bilgisine göre Yenikapı Atatürk Havalimanı metrosunun sadece Yenikapı yönüne doğru sefer gerçekleştirdiğini duyurdu. 

Editör: Haber Merkezi