Sabancı ve Skoda tarafından geri alınan Temsa’da 9 haftalık aranın ardından üretim problemli başladı.

Tedarikçi firmalar de üretimi durdurmuş

Alınan bilgilere göre, şirketin üretime 9 haftalık ara verip tekrar açılmasıyla işçi sayısında epey bir düşüş yaşanmış. Önceden 1350 çalışanın bulunduğu Temsa’da tekrar işbaşı yapan kişi sayısının 870 olduğu öğrenildi.  Ayrıca alım yapılan firmalardan bir kısmının sadece Temsa’ya üretim yapan firmalar olduğu için şirketle birlikte üretimi durdurması sebebiyle sıkıntılar meydana geldiği söylendi.

Öz Çelik-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Sedat Aydın yaptığı açıklamda, “Alım yaptığımız birçok tedarikçi firma var. Bunlardan bir kısmı yalnızca Temsa’ya üretim yapıyordu. Bizle birlikte onlar da üretimine ara vermek zorunda kaldı. Şimdi hızlı bir şekilde mal akışı sağlanmaya çalışılıyor” dedi. Aydın, “Günde bir araçla üretime başlayıp, ikiye çıkardık. Yıllık 10 bin araç üretim kapasitemiz var. Üretime verilen aradan dolayı yıllık üretimimiz azalmasın diye fazla mesaiyle açığı kapatacağız” ifadelerini kullandı.

İşçiler mağdur edilmedi

Sabancı ile Skoda Transportation’ın ana ortağı PPF’nin yarı yarıya ortaklığının ilerleyen süreçte bitip, Temsa'nın tamamen Sabancı'ya devredileceğini söyleyen Sedat Aydın, "Belli bir prosedür süreci var. Martın birinci ya da ikinci haftası itibarıyla Sabancı tamamen dönmüş olur diye düşünüyoruz. Üretim bundan önce rayına oturmuş olur” şeklinde konuştu. Yaşann süreçte çalışanların mağduriyet yaşamadığını söyleyen Aydın, ücretlerin zamanına ödendiğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi