Türkiye'nin birçok ilinde çıkan yangınlar sonrası TEMA Vakfı'na 500 bin liralık bağışta bulunan ancak vakıf tarafından bağışları kabul edilmeyen Cengiz Holding, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Holding yaptığı açıklamada, “Her konuda desteklerimizi yapıyoruz; yapmaya da devam edeceğiz. Böyle bir ortamda; Türkiye’nin her yanı yangınla çevriliyken TEMA’nın bizim bağışımızla ilgili yaptığı açıklamayı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” denildi.

Cengiz Holding’den yapılan açıklamada TEMA Vakfı’nın açıklamasına ilişkin “Açıklamayı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” ifadesi kullanıldı.

Holdingden yapılan açıklamada, “Bildiğiniz gibi iki haftadır, Türkiye’nin farklı bölgelerinde ormanlık alanlarda çıkan yangınlara karşı ülke olarak büyük bir mücadele veriyoruz. Bizim de bu yangın nedeniyle içimiz yanıyor; tüm Türkiye gibi büyük üzüntü içindeyiz. Yangın süresince gerek devlet kurumlarıyla gerekse sivil toplum kuruluşlarıyla çok yakın çalıştık. Bu kapsamda her konuda desteklerimizi yapıyoruz; yapmaya da devam edeceğiz.

Böyle bir ortamda; Türkiye’nin her yanı yangınla çevriliyken TEMA’nın bizim bağışımızla ilgili yaptığı açıklamayı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” denildi.