Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Manisa'nın ilk yerel telvizyon kanalı ETV'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Karamolloğlu, Seçim Kanunu ve erken seçim hakkında açıklamada bulunarak seçim için tarih verdi.

Saadet lideri Karamollaoğlu, "Erken seçim olur mu?" sorusuna şu şekilde cevap verdi:

"Karar verecek tek bir kişi. Meclis'te bu kararı verecek çoğunluk yok. O zaman Sayın Cumhurbaşkanı, 'Gidelim derse gideceğiz, gitmeyelim derse gitmeyeceğiz.' Kararı kendisi verecek. Yalnız bazı gelişmeler Cumhurbaşkanı'nın aniden hadi bakalım hodri meydan deme ihitmalini de gündeme getiriyor. Şimdi mesela Seçim Kanunu gündemde."

"KANUN DEĞİŞİRSE GELECEK TEMMUZDAN ÖNCE SEÇİM OLMAZ"

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, gündemde olan Seçim Kanunu'nun değiştirilerek hükümetin seçime gitmesi durumunda gelecek temmuzdan önce seçim olmayacağını belirterek şöyle devam etti:

 "Seçim kanunu, ancak çıktığı tarihten 1 sene sonra uygulamaya girer. Daha önce giremez. Eğer o kanunu değiştirerek seçime gitmek istiyorlarsa, bu demektir ki gelecek temmuzdan önce seçim olmaz. O kanun farklı sebepten dolayı geliyorsa o zaman bugünkü kanunlarla Sonbahar'da seçime gitme kararı aldığı taktirde Cumhurbaşkanı'nın önüne engel çıkaracak bir güç yok."