Üretimi durdurulan ve hacizle karşı karşıya kalan TEMSA’da mali sıkıntı giderek büyüyor. Resmi açıklama yayımlayan TEMSA yetkilileri kredilerin yapılandırılmasından sonra borçların ödeneceğini söylemişti.

ÜLKENİN EN BÜYÜK DEĞERLERİNDEN

Türkiye’de midibüs, otobüs, hafif kamyon sınıfında üretim yapan köklü firmalarından TEMSA’yla ilgili açıklama yapan Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, dünyanın en büyük otobüs üreticilerinden biri olan TEMSA’nın içinde bulunduğu duruma duyduğu üzüntüyü dile getirdiği açıklamasında 15 bin çalışanın durumunun kritik olduğunu dile getirdi. Kıvanç “Yılda 11 bin 500 araç üreten, 66 ülkeye Türkiye’ye ait tasarımlarını ihraç etmeyi başarmış, yerli otomobilin konuşulduğu dönemde, Türkiye’de otomotiv alanında sahip olduğumuz en önemli ve milli değerlerden biridir” şeklinde konuştu.

İSTİHDAM SORUNU YARATIR

Şirketin 15 bin kişinin geçimini sağlamasında rol oynadığını belirten Kıvanç, TEMSA’nın bu durumdan çıkabilmesi için bir an önce üretimine devam etmesi gerektiğini söyledi. Ülkenin bu kadar istihdam açığını kapatan bir markanın ekonomik çıkarlar için önemli olduğunu vurguladı. Krizin uzadığı müddetçe yaratacağı ekonomik bunalımın tehlikeli olduğunu söyledi.