Pençe-Kilit Operasyonu birinci haftasını doldurdu. Öldürülen terörist sayısı 56 oldu. Bölgede 3 bin civarında terörist olduğu hesaplanırken operasyonun Kandil'e uzanacağı öğrenildi.

Türkiye bölğesiindeki  terör örğütlerini temizlemeye devam ediyor. Türk askerinin Pençe-Kilit Operasyonu birinci haftasını doldururken öldürülen terörist sayısı 56'ya yükseldi. Bölgede 3 bin civarında terörist olduğu düşünülürken operasyonun Kandil'e uzanması bekleniyor. Terör örgütü elebaşlarının kaçacak delik aradığı Kandil'de operasyon paniği yaşanırken Türkiye bir kritik adım daha attı. Bölgede önemli bir siyasi adım atılarak destek sözü alındı.

Sabah gazetesinin aktardığı habere göre; Kuzey Irak'a yönelik başlatılan operasyondan önce bölgedeki kamp, mağara, terörist sayısıyla ilgili tüm detaylar tek tek belirlendi. Kamplar, mağaralar tespit edildi. Operasyon yapılacak bölgede 3 bin civarında terörist olduğu hesaplandı.
BARZANİ'DEN TÜRKİYE'YE DESTEK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani ile yaptığı görüşmede operasyon ele alındı. Şu anda alanda Barzani birlikleri, aşağı kaçan yani KDP bölgesine kaçan teröristlerin geçişlerini engelliyor.

KANDİL YERLE BİR EDİLECEK
Türk komandosu, bu hedeflerin yerine getirilmesi ve Kandil'in tamamen imha edilmesi için operasyondan sonra geri çekilmeyecek. Kuzey Irak'ta sınıra yakın bölgelerde geçici kontrol merkezleri kurulacak. Geçici üsler için PKK'nın geçiş yolları, vadi girişleri gibi alanlar tercih edilecek. Nihai sonuca ulaşana kadar Mehmetçik buralarda kalmaya devam edecek