İtalya'da hızla yayılan koronavirüs nedeniyle harekete geçen Türk Hava Yolları (THY), aldığı yeni kararla birlikte 1 Mart itibariyle bu ülkeye gerçekleştirdiği seferleri karşılıklı olarak durdurma kararı aldı.

Yapılan açıklama

Konuya ilişkin Türk Hava Yolları Basın Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, "İtalya’da görülen yeni tip korona virüs (Kovid-19) vakalarındaki artış nedeniyle bu ülkeye gerçekleştirdiğimiz seferler karşılıklı olarak 1 Mart itibari ile iptal edilmiştir. Misafirlerinin seyahat güvenliğini daima ön planda tutan Türk Hava Yolları olarak süreci tüm ulusal ve uluslararası havacılık ve sağlık otoriteleri ile iş birliği içerisinde takip etmeye ve gerekli önlemleri almaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

Pegasus Havayolları, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan talimat doğrultusunda virüs vakalarının hızla arttığı İtalya ve Irak seferlerini durdurdu.

Bugünden itibaren başlayan uçuş iptalleri 16 Mart'a kadar devam edecek.

Pegasus'tan açıklama

Pegasus Havayolları'ndan yapılan açıklama şöyle: Korona virüsü nedeniyle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan talimat doğrultusunda 1-16 Mart 2020 tarihleri arasında İtalya ve Irak'a yapılacak tüm uçuşlar karşılıklı olarak iptal edilmiştir. Bilet değişiklik veya iade işlemlerini www.flypgs.com, mobil uygulamalar ve 0850 250 67 02 nolu çağrı merkezimizden yapabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi