Türk Hava Yolları, bagaj sorunu gerekçesiyle uçuşlarını durduran NCAA’e yönelik “uçuşları askıya alma” kararı için flaş açıklamalarda bulundu.

YOLCULARA KÖTÜ MUAMELE İDDİASI

Nijerya Sivil Havacılık İdaresi’nden THY seferlerini askıya alma kararı gelmişti. Yolcularla birlikte bagaj taşıma uygulamasında organizasyon sıkıntısı yaşayan THY’nin yetersiz hizmet vermesi sebebiyle uçuşlarına ara verilecekti. Bagajları taşınmayan yolcular ve çalışanlar ararında yaşanan gerginliklerin havalimanında işlerin düzensiz hale gelmesine sebep oluyordu.

UÇUŞLARIMIZ DEVAM EDİYOR

NCAA tarafından 16 Aralık’tan itibaren uçuşların askıya alınmasına karar verilmesinden sonra THY’den açıklama geldi. “Yolculara kötü muamele yapılmasıyla ilgili çok sayıda vaka” gerekçesiyle ilgili düzeltmelere gidildiğini ve sorunların halledildiğini açıklayan THY yetkilileri “Bagajlarla ilgili sorunlar vardı, çözüldü. Şu anda herhangi bir olumsuz durum yok. Uçuşlarımız devam ediyor” ifadelerine yer verdi.  Nijerya’da Abuja, Lagos, Kano ve Port Harcourt’a uçuşlar düzenleyen THY’nin seferlerini kaybetmemek için organizasyonlarında reforma gitmesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi