Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan borcunu ödeyemeyen Türkiye Komünist Partisi'nden (TKP) Tunceli Belediyesi'ne haciz geldi. Hacze tepki gösteren Tunceli Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, kanuna aykırı hareket edildiğini ifade etti

31 Mart 2019 yılında TKP'den belediye başkanlığına seçilen Fatih Maçoğlu SGK prim borcunun ödenmemesi üzerine haciz geldiğini söyledi. Sözcü'nün haberine göre, maaş vergi, resim ve harç hesaplarına haciz geldiği bildirildi. 

Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, belediyenin Tunceli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne 4 milyon 761 bin 424 lira prim borcu bulunduğunu ifade etti. Borcun 2018 yılının Mayıs ayından itibaren ödenmediğini dile getiren Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, söz konusu borcun kendilerinden önce de ödenmediğini belirtti. Yönetime geldiklerimde kamuoyuna duyurdukları gibi devrolan borçların ödemesini yapamadıklarını söyledi.

PERSONEL MAAŞLARI ÖDENEMEDİ

Belediye kanunun 15. maddesine göre belediyelerin vergi, resim harç ve iller bankası payına haciz konulamayacağı açık bir şekilde belirtilmiştir. Buna rağmen kanuna aykırı hareket edilerek belediyemizin vergi, resim harç ve iller bankası payına haciz konulduğu için belediyemiz personelinin maaşları ödenmemiştir.

Editör: Haber Merkezi