Geçtiğimiz günlerde İstanbul ve Bursa'da lüks aracı çekmek isterken aracı düşüren Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği halinde çalışan Trafik Vakfı'na sosyal medyadan büyük tepkiler gelmişti. Olayın ardından milyonluk araçla birlikte asılı kalan çekiciyi kurtarmak için daha büyük bir vinç çağrıldı. Trafik çekicileri geçtiğimiz günlerde de bir arabayı üzerinden düşürerek takla atmasına neden olmuştu.

Bu olayın ardından vatandaşlar sosyal medya üzerinden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ve Bursa Valisi Yakup Canpolat'a çağrıda bulunarak bu konuda önlem alınması gerektiğini iletmişlerdi. 

HASARLI ARACINIZI TESLİM ALMAYIN

Hatalı park yaptığı gerekçesiyle çekilen ve sonrasında böyle bir kazayla karşı karşıya kalan araç sahiplerinin yapması gereken bazı önemli noktalar ise şöyle: "Sigorta şirketleri aracınızın hasarlarını karşılıyor ve bu masrafı çekicinin bağlı olduğu kuruluş veya vakıftan alıyor. Aracınızı çekildiği yerden teslim alırken mutlaka tespit yapmalısınız. Fotoğraf ve video çekmelisiniz. Eğer aracınız otoparkta ise almadan hasarları kontrol ederek teslim alınız. Arabayı teslim aldıktan sonra da çalıştırıp, kaporta hasarını kontrol ediniz. Bu hasarı bir polis tutanağı ile resmileştiriniz. Eğer aracınızda herhangi bir hasar varsa aracı teslim almadan mutlaka polis çağırmalısınız. Kaskolu sürücü bu hasarı kendi şirketine ispat etmeye çalışacağı için sizin de görüntü almayı unutmamanız gerekiyor."

Editör: Haber Merkezi