Koronavirüsle mücadele tüm dünyada amansız bir şekilde sürdürülürken, Türkiye 34 ülkeye yaptığı yardımlarla dikkat çekmişti.

Türkiye'den son olarak Amerika Birleşik Devletleri'nin de yardım istediği ileri sürüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ABD Başkanı Donald Trump arasında yapılan telefon görüşmesinde konunun gündeme geldiği bildirildi.

Milliyet'te çıkan habere göre  koronavirüs ile mücadelede kendi ventilatör cihazını geliştiren ve seri üretime başlayan Türkiye, bu cihazlardan 5 bin tane daha üretmeye hazırlanırken bu cihazlar Erdoğan-Trump’ın 20 Nisan günü gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde de gündeme geldi.

Trump, ülkesinde solunum cihazı üretmeye başlayan otomotiv devi firmaların önemli bir parça konusunda tedarik sıkıntısı yaşadığını ifade ederek Türkiye’den bu parçaların temini konusunda destek istedi.

Erdoğan da kurmaylarından söz konusu parçalarla ilgili bilgi alırken, parçanın Türkiye’de yeterli düzeyde olması halinde Trump’a gönderebileceklerini söyledi. 

Bu parçanın yanı sıra maske, tulum ve benzeri tıbbi koruyucu ekipman konusunda da ABD’ye yüklü bir gönderme yapılmasına bu görüşmede karar verildi. 

Bu alımların ABD’li şirketlerce gerçekleştirilmesi bekleniyor.
 

Editör: Haber Merkezi