Önce TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. Biri TSK'nın kimyasal silah kullandığını, öteki polis ve jandarmanın uyuşturucu çetelerine göz yumduğunu iddia etti. 

İki isme de art arda tepkiler geldi, birçok kurum ve kişi suç duyurusunda bulundu. 

Posta gazetesi yazarı Rauf Tamer'den de çok manidar bir tepki geldi. TSK, Polis ve Jandarma'ya seslenen Tamer, MİT ve İHA/SİHA üretenlere de bir "uyarıda" bulundu. Tamer'in "Mesele budur" başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle: 

*

"Ey TSK... Ey kahraman ordu... Sen, tek terörist kalmayana kadar PKK’yı kovalayacağını ilan ettin ya... Öyleyse niye şaşırıyorsun? Sen, kimyasal silah iftirasını çoktan hak ettin.

*

Ey Polis, ey Jandarma... Sen, uyuşturucu çetelerini rekor bir gayretle bir bir çökertip, şerefsizlerin ekmeğiyle (!) oynuyorsun ya... Öyleyse sen, şimdi devlete atılan uyuşturucu ticareti iftirasına katlan bakalım.

*

Ey MİT... Sen terör baronlarını teker teker avlayıp tedavülden kaldırıyorsun ya.. Öyleyse sen de yakında muhtemel iftiralara hazırlıklı ol bakalım.

*

Ve ey İHA, ey SİHA... Ey vatansever kuş... Sen eski köye yeni adet getirip, mağaralara ve inlere kadar girip sinekleri bile takip ediyorsun ya... Öyleyse yapımcılarına söyle, aile boyu iftiralara onlar da hazır olsun. Mesele bundan ibarettir."

Editör: Haber Merkezi