Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun yaz kararnamesi tamamlandı. Kararname ile 33 ilin başsavcısı değiştirilirken Gümüşhane Başsavcılığı'na atanan Tuba Ersöz Ünver, Türkiye'nin ilk başörtülü il Cumhuriyet Başsavcısı oldu.

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun 5 bin 75 adli ve 351 idari hakim ve savcıyı kapsayan yaz kararnamesi ile birlikte 5 bin 426 hakim ve savcının görev yeri değişti. Eskişehir, Kocaeli, Kayseri'nin de arasında bulunduğu 33 ile yeni başsavcılar atandı.İLK BAŞÖRTÜLÜ İL BAŞSAVCISIKararname ile birlikte Konya Beyşehir Başsavcısı olan Tuba Ersöz Ünver Gümüşhane başsavcısı oldu.

Ünver, il başsavcılığına atanan ilk başörtülü savcı olarak tarihe geçti. Gümüşhane'nin yeni Cumhuriyet Başsavcısı Tuba Ersöz Ünver hem Türkiye'nin hem Gümüşhane'nin ilk başörtülü kadın İl Cumhuriyet Başsavcısı olurken aynı zamanda Gümüşhane'nin de ilk kadın Başsavcısı olma unvanını aldı.

TUBA ERSÖZ ÜNVER KİMDİR?

Tuba Ersöz'ün daha önce Nazilli savcılığı görevini ifa ettiği ve 2020 karanamesi ile Konya Beyşehir Başsavcılığı'na getirildiği biliniyor. Türkiye'nin ilk tesettürlü baş savcısı olarak biliniyor.

1989 yılında Elazığ'da doğan Ünver, aslen Elazığlıdır. Tuba Ersöz, ilk, orta ve lise öğreniminin ardından İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Üniversite mezuniyetinin ardından Bakırköy'e ve Elazığ'a (2015-2016) adli yargı hakimi olarak atandı.

2017'de Şanlıurfa’ya bağlı Halfeti'de Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptı. 2018'de, Aydın'ın Nazilli ilçesinde Cumhuriyet Savcılığı yapmaya başladı. Nazilli Ağır Ceza’da görev yaptığı sırada, HSK tarafından yayınlanan son kararnameyle Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı oldu. Nazilli Savcılığı'nda görev yapan Tuba Ersöz, 2020 kararnamesi ile birlikte Konya Beyşehir Başsavcılığı’nda göreve getirilmişti.

Editör: Haber Merkezi