Eksi manken ve bir dönem oyunculuk yapan, söylemleri ve sürekli din değiştirmesiyle gündeme gelen Tuğçe Kazaz, Youtube kanalında Atatürk ve Kemalizm ile ilgili çirkin ifadelerde bulundu.

SOSYAL MEDYADA YANKILANDI

Youtube kanalına yüklediği “Kemalizm neden din?” başlıklı videosundaki ifadeleri sosyal medyada yankılanan Tuğçe Kazaz’a onlarca tepki geldi. Atatürk ilke ve ideallerine eleştirilerde bulunan Kazaz, Atatürk’ün topluma ahlaksızlık getirdiği belirtti ve ilahlaştırıldığı noktasına değinerek konuyu Allah’a şirk koşmaya kadar getirdi. Videodaki “Kemalizm ile arasına mesafe koyamayan Allah ile arasına mesafe koyar” cümlesine sert tepkiler yağdı.

BİRÇOK KEZ DİN DEĞİŞTİRDİ

Bir toplumun önderi ile mensup olduğu din arasında bağlantı kurarak, benimsemediği bir ideali saygı duymak yerine kirletmek adına demagojiyle birlikte insanları manipüle etmeye çalışan Kazaz’a sosyal medyadan sert eleştiriler geldi. Birçok defa din değiştiren ve belirsiz bir tutuma sahip olmasıyla büyük bir kesim tarafından ciddiye alınmayan Kazaz, önce Hıristiyan olmuş, ardından Budizm’e geçmiş ve 2014 yılında tekrar Müslüman olmuştu.

Editör: Haber Merkezi