Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki en büyük kazanımı olan Libya Anlaşmasının mimarı ve Fethullahçı Terör Örgütü'ne karşı mücadelenin en kritik silahı olan Fetömetre’nin mücidi olan eski Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı, Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararnameyle pasif göreve atanmasının ardından istifa etti.

İstifadan önce pasif görece atanan Yaycı ile ilgili karar Yunanistan'ı sevindirdi.

Yunanistan'ın büyük tepki gösterdiği Libya Anlaşmasının mimarı Tümamiral Cihat Yaycı’nın pasif göreve atanmasıyla ilgili Yunan sitesi Newpost haberde, "Atama Atina'yı rahatlattı" ifadesine yer verdi.

Tümamiral Cihat Yaycı’nın, Yüsek Askeri Şura’dan 3 ay önce görevinden alınarak pasif bir göreve atandığının altını çizen  haber sitesi, kararın  emekliliğine dair ilk adım olduğunu yazdı.

Costas Sarikas imzasıyla çıkan haberde, Yaycı’nın eski görevinden Genelkurmay Başkanlığına atanmasını içeren, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanmış Cumhurbaşkanlığı kararnamesine de yer verildi.

Haberin özellikle milliyetçi ve Kemalist kesimlerde tepkiyle karşılandığını vurgulayan haber sitesi, Yaycı'nın görevden alınmasının, Türkiye’nin Ege ve Doğu Akdeniz'deki iddialarından ötürü Atina'da rahatlamaya neden olduğunu belirtti.

Editör: Haber Merkezi