Suriye'nin kuzeyinde başlatılan Barış Pınarı Harekat'ında, terör örgütü PYD işgali altındaki çok sayıda noktada denetim sağlandı. Rasul Ayn'da terör örgütünün ikmal için kullandığı güzergah temizlendi. Beton bloklarla tahkim edilen tüneller yerle bir ediliyor

415 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

ABD'nin verdiği binlerce TIR silah da YGP/PKK'yı kurtaramadı. Mehmetçik karşısında saklanacak delik arayan teröristlere kazdıkları tüneller mezar oluyor. Karadan ve havadan başarıyla sürdürülen operasyonun 3. gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısının 415 olduğu açıklandı. Harekat kapsamında Akçakale'nin karşısındaki Tel Abyad'daki terör hedefleri, dün de sabahın ilk saatlerinden itibaren obüs atışları ve F16'larla vuruldu.

CAMİ VE KİLİSELERDEN ATEŞ EDİYORLAR

Terör örgütü, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait SİHA'ların görüntü almasını ve uçakların hedeflerini vurmasını engellemek için lastik ve mazot yakıyor. Gökyüzünde siyah bulutlar oluşuyor. Teröristlerin TSK ve SMO unsurlarının hassasiyetini bildiği için cami ve kiliselere gizlendiği ve buralardan saldırılar düzenlediği belirlendi. Operasyonun ilk merhalesi ise 10 gün içinde bitecek. Mehmetçik, 32 kilometre derine inerek YPG'nin lojistik desteğinin sağlandığı M-4 karayolunda kontrolü ele geçirecek.