Hava sıcaklığının artmasıyla orman yangını mevsimi de başladı.

Özellikle turistik cazip bölgelerde çıkmasıyla meşhur olan yangınların ilk başlangıç yeri Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Mumcular Mahallesi ile Kısırlar Mahallesi arasındaki ormanlık alan oldu. 

Saat 15.30 sıralarında başlayan orman yangını şiddetli rüzgarın etkisi ile hızla büyüdü. Yangına 20 orman arazözü, 10 itfaiye arazözü 80 orman işçisi, 10 su tankeri, 3 dozer ve 2 yangın helikopterinin müdahale ettiği belirtildi.

Orman yangınının hızla büyümesi üzerine, Marmaris, Denizli ve Aydın Orman Bölge Müdürlüğü'nde takviye ekipler istendiği bildirildi. 

İtfaiye ekipleri yangına arazözler ile müdahale ederken yangına karşı Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait iki helikopterin de havadan müdahalede bulunduğu ifade edildi.  Farklı bölgelerde büyüyerek devam eden orman yangınında jandarma çevrede ve Mumcular ile Kısırlar Mahallesi arasındaki kara yolunda geniş güvenlik önlemi aldı.

Bir yangın da Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesine bağlı Gökler köyü yakındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Çok sayıda arazöz ve havadan 1 helikopter alevlere müdahale ediyor.
 

Editör: Haber Merkezi