İBRAHİM SARP-ORTADOĞU GAZETESİ

Suriye'de 2011 yılında iç savaşın başlamasının ardından bu savaşı Türkiye'nin içine taşımayı amaçlayan ABD'nin bu planı çöktü. Türkiye, Suriye'yi ve kendi ülkesini parçalamaya kalkan bu planların önünde set oldu. Bölge halkının desteğini alıp Rusya ile masaya oturan Türkiye, bölgedeki ABD planlarını yıktı geçti. ABD, on binlerce TIR ağır silah yardımı yaptığı PKK/PYD'li teröristleri yüzüstü bırakıp Türkiye ile Güvenli Bölge görüşmelerine başladı.

Tehditleri boşa çıktı, titriyorlar!

Asırlardır İstanbul'u yeniden işgal etme rüyası gören Yunanistan, arkasına aldığı Batı ülkelerinin desteğiyle Türkiye'ye karşı uzunca bir süre parmak salladı. Ancak, Türkiye'nin milli imkânlarıyla geliştirdiği silahları, Yunanistan'a geri adım attırdı. Yunanlılar, Türkiye'ye karşı her hangi bir adım atamadığı gibi, televizyon programlarında her gün Türk silahlarının Yunanistan için oluşturduğu tehdidin boyutunu anlatıyor.

Ülkesinin İstanbul'daki başkonsolosluğunda gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı katledip Türkiye'yi zor durumda bırakmaya çalışan Suudi Arabistan'ın kirli planı eline ayağına dolandı. Suudi prens M.B. Selman'ın Türkiye'ye yönelik seyahat boykotu ve kirli propagandalar işe yaramadı. Suud, halen Türk TIR'larını gümrük kapılarında bekletirken Bloomberg'in haberi prensin başarısızlığını ortaya koydu: "Suud vatandaşları, Türkiye karşıtı haberlerden hiç etkilenmeden Türk tatil yerlerine uçmaya devam ediyor."

Türk Düşmanı BAE yenildi

15 Temmuz darbesinin Körfez'deki destekçisi olarak tanınan Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye'ye yönelik kirli siyasetini her fırsatta sürdürüyor. 15 Temmuz'da derin bir hayal kırıklığı yaşayan Abu Dabi yönetimi, Katar'a karşı başlattıkları ablukada başarısız oldu, ülke ekonomisi hep geriye gitti. BAE, Suudi Arabistan ile birlikte giriştiği Yemen'deki savaşta ciddi hiç bir sonuç alamadığı gibi bölgedeki istikrarsızlık kendisini tehdit eder hale geldi.

Mısır-İsrail-GKRY Akdeniz'de boğuldu

Türk düşmanları bir şok da Barbaros Hayrettin Paşa'nın Türk Gölü haline getirdiği Akdeniz'de yaşadı. Darbeci Sisi'nin Mısır'ı, İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Türk düşmanlığında birleşip Akdeniz'de birlikte hareket edince, Türkiye harekete geçti. Yavuz ve Fatih sondaj gemilerimizle Barbaros Hayrettin Paşa Sismik Araştırma gemimiz deniz kuvvetlerimiz korumasında aylardır Doğu Akdeniz'de petrol ve doğal gaz arama çalışması yapıyor.

Libya'nın darbecisi Türk kentini alamadı

Fransa, BAE, Suudi Arabistan ve Mısır'ın desteğiyle ülkedeki sivilleri tehdit eden Libya'nın darbeci generali Halife Hafter, 2014'ten beri Türkleri açıkça tehdit ederek iki kez darbe girişiminde bulundu. İkisinde de başarısız oldu. Ülkenin batısındaki Derne kentinden demokratik yönetimin hakim olduğu batıdaki Trablus kentini ele geçirmeye çalışan Hafter, arkasında olanca güce rağmen Türk kökenli Mısratalı devrimciler karşısında başarısız oldu.