Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve neredeyse tüm Dünya'ya yayılan koronavirüs salgını, birçok sektörü zorda bırakırken bu sektörlerin başında ise havayolu şirketleri geldi. Özellikle Çin ve İran'da görülen koronavirüs nedeniyle çoğu havayolu şirketi uçuşları durduruken Türk Hava Yolları da belli bir süreyle uçuşlarını durdurmak zorunda kaldı. Salgın sebebiyle bu kararı alan THY, yolcularına ise ücret iadesi ya da değişiklik hakkı tanıdı. Ancak THY'nin Çin ve İran için aldığı bu karar, İtalya ve koronavirüsün görüldüğü diğer Avrupa Ülkeleri için geçerli olmadı. Salgın sebebiyle 12'den fazla kişinin öldüğü ve 200'den fazla da vakanın bulunduğu İtalya'ya gitmek istemeyen vatandaşlar, THY'nin iptal başvurularını kabul etmediği gerçeğiyle karşılaştı. 

'Genel Müdürlük'ten yazı bekleniyor'

Koronavirüs sebebiyle birçok yolcu, salgının görüldüğü yerlere olan uçuşlarınının iptali için THY'nin resmi internet sitesinden geri bildirim formu oluşturdu. Oluşturulan formdan sonra yolcular THY'nin müşteri hizmetleri numarasından ilgili departmanına aktarıldılar. Burada yolcuların uçuş iptali kaydı sisteme entegre edildi. THY'nin müşteri hizmetlerindeki personeli İtalya ve diğer Avrupa ülkerinde yaşanan bu kriz sebebiyle "Genel Müdürlük'ten açıklama beklendiğini" ifade etti. Daha sonra THY'nin geri dönüş maili ise şu şekilde oldu:

Öncelikle, Korona Virüsü kaynaklı yaşanan olumsuzluklar nedeniyle üzgünüz. 

Geri bildiriminiz doğrultusunda, ücretsiz bilet değişiklik / ücretsiz bilet iade talebinize olumlu yanıt veremeyeceğimizi bildirmek isteriz. İptal/değişiklik işleminiz için biletinizi satın aldığınız acenteniz ile görüşmeniz gerektiğini iletiriz.

Çin Halk Cumhuriyeti'ne yaptığımız uçuşları 31 Mart 2020 tarihine kadar geçici süre ile durduğumuz için, bu tarihe kadar olan Çin, Hong Kong ve İran biletlerinde ücret koşullarından bağımsız işlem gerçekleştiriyoruz. 

Ancak, uçuşlarımızın devam edeceği süreçte diğer bölgelere bileti olan ve iade ve değişiklik talep eden tüm yolcularımıza sadece  ücret koşulları kapsamında işlem yapacağımızı bildirmek zorundayız. 
Konu ile ilgili gelişmeleri  turkishairlines.com ve mobil uygulamamızdan siz de görebilir, rezervasyon ve biletleme ile ilgili konularda hızlıca bilgi alarak işlem yaptırmak için 444 0 849 numaralı çağrı merkezimizle iletişime

geçebilirsiniz.

Bilgilerinize sunar, gelecek seyahatlerinizde size eşlik etmekten memnuniyet duyarız.

Saygılarımızla,

TÜRK HAVA YOLLARI A.O.

Müşteri İletişim Merkezi

İtalya'daki kriz İran'dan farklı mı?

Koronavirüs salgını Avrupa'da en çok İtalya'yı etkiledi. Özellikle Çizme'nin Kuzeyi'nde Milano ve Venedik gibi lokasyonlar başta olmak üzere hayat durma noktasına geldi. Seria A'da maçların çoğu 1 Mart'a kadar ertelendi. Festivaller iptal edildi. Ülkenin birçok yerinde tarihi ve turistik mekanlar belli bir süreye kadar kapatıldı. Halkın stok yapmasından korkulduğu için süpermarketlerde ürün bulundurulmadı.

Koronavirüs İtalya'da 200'den fazla vakada görülürken 12'den fazla da can aldı. Yaşanan bu hadiselerden sonra Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı.

İtalya ve Irak'a seyahat etmeyin tavsiyesi

Koronavirüs salgını Dünya'da birçok yeri tehdidi altına alırken bilhassa Avrupa'da İtalya ve komşu ülke Irak'ta etkili oldu. Birçok kişide görülen koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye Dışişleri Bakanlığı İtalya ve Irak'a seyahat etmeyin uyarısı yaptı. 

Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşlarının zorunlu olmadıkça Irak ve İtalya'nın corona virüsü görülen bölgelerine seyahat etmemelerini tavsiye etti.

Dışişleri Bakanlığı'nın İtalya ve Irak'a ilişkin uyarılarında şu ifadeler yer aldı:

İtalya’da Koronavirüs (COVID-19) vakalarında ve bu virüs kaynaklı ölümlerde son günlerde artış yaşandığı gözlemlenmektedir.

Bu çerçevede, vatandaşlarımızın, zorunlu olmadıkça, İtalya’nın Koronavirüs vakaları görülen bölgelerine seyahat etmemeleri önemle tavsiye olunur.

Dışişleri Bakanlığı'nın uyarısı THY için önemsiz mi?

İtalya ve Irak'ta normal hayat koşullarını sekteye uğratan koronavirüs nedeniyle Dışişleri Bakanlığı bu ülkere gitmeyin tavsiyesinde bulundu. Biletlerini iptal veya ertelemek isteyen vatandaşlar ise THY'nin ret cevabıyla karşılaştı. Tehlike boyutu kritik seviyeye ulaşan İtalya ve Irak için THY'nin hala adım atmaması ise şu soruyu akıllara getirdi: Türk Hava Yolları gerçekten bu paraya muhtaç mı?


 

Editör: Haber Merkezi