Balyoz davasında tutuklanan ve uzun süredir kanser tedavisi gören emekli Tümamiral Soner Polat'ın hayatını kaybetmesinden sonra dün cenaze töreni düzenlendi. Yapılan törende askerlerin nizamsız yürüyüşü dikkatlerden kaçmadı. 

TEPKİ GECİKMEDİ

Balyoz davasında haksız yere hapis yatan ve uzun süredir kanser tedavisi gören emekli tümamiral Soner Polat dün toprağa verildi. Düzenlenen cenaze törenine katılan askerin disiplinsiz ve ne yapacağını bilmeden hareket etmesi ise gözlerden kaçmadı. Sosyal medyadan paylaşılan görüntülere birçok kesimden tepki geldi.

TÜRK ASKERİ GÜCÜNÜ DİSİPLİNİNDEN ALIR

Teknolojik gelişmeler ve askeri alandaki yeniliklerin yanı sıra Türk Ordusu asıl gücünü bugüne kadar her zaman disiplininden aldı. Dün emekli tümamiral Soner Polat'ın cenaze törenine katılan askerlerin nizamsız bir şekilde yürümesi disiplin tartışmalarını da beraberinde getirdi. Ünlü tarihçi İlber Ortaylı, "Her milletin kendisine has özellikleri vardır; Kimi millet bilim insanı yetiştirir, kimisi müzisyen kimisi ise ressam. Biz ise askeriz. Bu tarihte de hep böyle olmuştur" açıklamasında bulunarak "Askerliğin" önemine vurgu yapmıştı.

AMİRAL SEMİH ÇETİN'DEN VEDA MESAJI

Balyoz davasından yargılanan Emekli Amiral Semih Çetin, Soner Polat'ın vefatının ardından Twitter hesabından baş sağlığı mesajı yayınladı. İşte o tweet: "Okulda sınıf arkadaşım, hapiste koğuş arkadaşım, meslekte silah arkadaşım, Türkiye sevdalısı dava arkadaşım Amiral Soner Polat'ın vefat haberini almanın derin üzüntüsü içerisindeyim. Başımız sağ olsun."


 

Editör: Haber Merkezi