Ege Denizi'nde sıkça zıtlaşan Türk ve Yunan Sahil Güvenlik botları bu sefer de mülteciler için karşı karşıya geldi. Yunan Sahil Güvenlik botunu bulunduğu yerden uzaklaştırmak isteyen Türk Sahil Güvenlik ekipleri adım adım kovaladı. İstenilen mesafeye gelince ise Türk Sahil Güvenliği geri döndü

Bu ilk değil son da olmayacak

Türk Sahil Güvenliği'nin Yunan Sahil Güvenliği'ne verdiği dersler devam edecek gibi. Daha önce de Yunan Sahil Güvenliği'ne birçok kez haddini bildiren Türk Sahil güvenlik ekipleri bu seferde mülteci konusunda Yunan'a ders verdi. Mültecileri sınır içerisine almamak için döven, soyup soğana çeviren Yunanistan'a Türk Sahil Güvenliği öyle bir ders verdi ki yıllar geçse unutulmayacak cinsten.

Az kalsın batıracaktı

Deniz Harp Okulu'nda yetişen kaliteli subayları ve tam donanımlı ekibi ile Sahil Güvenlik Türk Deniz Kuvvetleri'nin medar-ı iftiharı olmaya devam ediyor. Son olarak Yunan Sahil Güvenliği botunu kovalayan Türk Sahil Güvenliği, Ege Denizi'nde de Yunan'a gövde gösterisi yapmıştı. İnternette de dolaşan videoda bir Türk Sahil Güvenlik botu Yunan botunun etrafında dolaşarak dalgalar oluşturmuş Yunan Sahil GÜvenlik botu da alabora tehlikesi geçirmişti. Oay görüntüler aylarca konuşulmuştu.

Editör: Haber Merkezi