Türk Telekom CEO’su Önal, Wi-Fi şifreleriyle ilgili Türkiye’deki tüm internet kullanıcılarını kapsayan bir açıklamada bulundu.

İŞLENEN SUÇTAN SORUMLU TUTULACAK

Önal, aynı ağ üzerinden Wi-Fi şifresiyle ortak bi şekilde internete bağlanmanın çok sakıncalı olduğuna dair uyarıda bulundu. Hat sahiplerinin paylaştığı Wi-Fİ şifreleri, başka abone kimlikleri üzerinden suç işlenmesine zemin hazırlıyor. Türk Telekom CEO’su Önal ise Wi-Fi şifrelerinin paylaşılmasının sakıncalı olduğunu, aksi halde ele geçirilen internet adresiyle işlenen suçlardan şifresini açık eden abonenin de sorumlu tutulacağını belirtti.

HAT SAHİBİ DE YARGILANACAK

Sosyal medyada hakaret suçundan yargılanan kişilere örnek veren Önal, hakareti eden kişiyle beraber abone sahibinin kimliği de tespit edilip manevi tazminat ödemesine karar verileceğini ifade etti. Wi-Fi şifresini kullanan kişinin aynı zamanda hat sahibinin kimliğiyle sosyal ağlara giriş yaptığını belirten Önal “Ev ya da iş yerlerinde internet aboneliği bulunan kullanıcılar, şifrelerini herkesle paylaştıklarında dijital kimliklerini de bilinçli olarak paylaşmış olurlar. Bu yüzden bu adres üzerinden yapılan her suç teşkil eden davranıştan Wİ-Fi şifresini paylaşan kullanıcılar da sorumludur” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi