Türkiye'nin büyük bölümünde etkili olan kuvvetli yağışlar bugün de etkisini sürdürdü. 

ANKARA


Ankara’da 4 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından bugün öğleden sonra yine sağanak etkili oldu. Yollar suyla kaplandı. Bazı araçlar yolda kalırken, ev iş yerlerini su bastı. Çankaya'da bir alışveriş merkezi ile bir fabrika da sular içinde kaldı. Akyurt, Beypazarı ve Haymana ilçelerinde de etkili olan sağanak nedeniyle su baskınları meydana geldi. Akyurt ilçesinde meydana gelen selde mahsur kalan bir kadını itfaiye ekipleri kurtardı. Ölümle burun buruna gelen kadın, otomobilin camından çekilerek itfaiye aracına alındı.

MALATYA

Sağanak yağış kent ve çevresinde hayatı olumsuz etkiledi. Yeşilyurt ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bazı fabrikaları su bastı. Akçadağ ilçesinde sel meydana gelirken birçok kayısı bahçesinin zarar gördüğü öğrenildi.

ERZURUM

Oltu ilçesine bağlı Gökçedere Mahallesi’nde gün içinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle sokaklar göle döndü. Şiddetli yağmurun etkisiyle yüksek kesimden sel ile gelen taşlar, mahalle yolunu ulaşıma kapattı. Öte yandan şiddetli yağış ekili alanlara da hasar verdi. Ulaşıma kapanan mahalle yolu ekiplerin temizlik çalışmaları sonrası yeniden açıldı.

KONYA

Kulu ilçesinde saat 13.00 sıralarında etkili olan sağanak yağmur, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kent genelinde etkisini gösteren sağanak yağmur sonrası birçok yerde su baskınları yaşandı. Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde bulunan Aşır Hoca Sitesi'nin zemin katları ve bahçesi yağmur sebebiyle sular altında kaldı. Su baskını nedeniyle binada vatandaşlar mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri, yaklaşık 2 metre yüksekliğindeki bahçe duvarına kadar suyla kaplanan sitenin bahçesinde su tahliye çalışması başlattı. Sağanak yağış sonrası itfaiye ekiplerine çok sayıda su baskını ihbarında bulunulduğu öğrenildi. Görevlilerin ilçe genelindeki su baskınlarına müdahalesi sürüyor.

AFYONKARAHİSAR

Öğleden sonra başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Afyonkarahisar 2. Küçük Sanayi Sitesi'nde yağan sağanak yağmur birçok iş yerinde sel baskınlarına neden oldu. Sağanak yağmur sonucu meydana gelen sel baskınları nedeniyle birçok iş yer neredeyse kullanılmaz hale geldi. Sanayi sitesi giriş ve çıkışında ise aşırı su birikintileri nedeniyle birçok araç mahsur kaldı. İş yeri sahipleri, dükkanlarında maddi hasarların meydana geldiğini bildirdi.

AKSARAY

Taşpınar beldesinde saat 16.00 sıralarında başlayan yağmur kısa sürede dolu ve sağanağa dönüştü. Sokak ve caddeler dereye döndü. Beldede 15 ev ile 3 mandırayı su bastı, mandıralardan birinin de çatısı çöktü. Karayollarında sel suları ve taşkınlar nedeniyle Aksaray-Adana Yolu trafiğe kapatıldı. Bir kamyon sel sularına gömüldü.
Sürücü ve yanındaki yolcu sulara gömülen kamyonun üzerine çıkarak canlarını kurtardı.

KAYSERİ

Kentte öğleden sonra etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Develi ilçesinde yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. İlçeye bağlı köylerde de yollar gölete dönerken, yollardan taşan yağmur suları vatandaşların bahçesini doldurdu.
Yeşilhisar ilçesinde meydana gelen sel nedeniyle 2 çoban suya kapıldı. İhbarın ardından bölgeye jandarma, AFAD, UMKE ve belediye ekipleri sevk edildi. Ekiplerce yapılan çalışmalarda sele kapılan 2 çoban kurtarılırken 60 koyun telef oldu.

ADANA, HATAY, NİĞDE

Meteoroloji’nin ‘kuvvetli yağış’ uyarısının ardından Adana’nın Kozan ilçesinde Tufanpaşa Mahallesi, Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Savaş, Hürriyet, Süleymaniye mahalleleri ile Niğde’nin birçok köyünde cadde ve sokaklar göle döndü.
Sürücüler, trafikte zor anlar yaşadı. Rögarların tıkanması nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Birçok noktada tarım arazileri ile sanayi bölgeleri zarar gördü.
Niğde’nin Hıdırlık mevkisinde eğlence mekanlarının bulunduğu bölgede sel oluştu.
Kuvvetli yağışın durduğu bölgelerde belediye ekipleri, suları tahliye etmek için çalışma başlattı. Suların çekilmesinin ardından bölgede hasar tespit çalışmasının başlatılacağı bildirildi.

KARAMAN

Kent genelinde saat 15.00 sıralarında başlayan sağanak yağış Urgan Mahallesinde etkili oldu. Sel sularının taşkınları önlemek için yapılan Urgan Deresini taşırması üzerine bölgeye İl Özel İdaresi ile Belediye ekipleri gönderildi.
Polis ekipleri de mahalleye giden yolları tedbir amaçlı trafiğe kapattı. Yollar su altında kalırken, ekipler su baskınlarının önlemek ve selin şehir merkezine ulaşmaması için iş makineleriyle toprak döküp bariyer oluşturarak suyun yönünü değiştirdi. Yapılan barikatlarla sel sularının boş ve ekili arazilere akması sağlandı.

SİVAS

Kuvvetli yağış sonrası caddeler göle döndü, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Trafikteki sürücüler zor anlar yaşadı. Şehir içerisinde kimi yerlerde su yüksekliği yarım metreyi aştı. Paşabahçe yoluna gelen sel suları yolun araç ulaşımına kapanmasına neden oldu. Araçlar yolda mahsur kaldı. Aracıyla birlikte mahsur kalan bir sürücü Sivas Belediyesi ekiplerinin müdahalesi ile kurtarıldı.


BİNGÖL

Karlıova ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan sağanak sonrası Karlıova-Yedisu kara yolunda heyelan, Sarıkuşak köyünde ise sel meydana geldi. Her 2 bölgede de araçlar mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgelere sevk edilen İl Özel İdaresi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, suyun yönünü değiştirip, yolları temizleyerek araçları kurtardı.

ORDU

Kent genelinde dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağışın artması sonrası metrekareye 170 kilodan fazla yağmurun düşmesiyle oluşan sel Kurtluca, Başönü, Bolluk, Şentepe, Kaynartaş, Özpınar ve Fatih Mahallelerinde oluşan heyelanla birlikte 8 ev zarar gördü. Yaşanan sel felaketi sonrası Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sait İnan, Ordu Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Abdülkadir Hatipoğlu, Ordu Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Seyfettin Bilkay, İkizce Belediye Başkanı Osman Kaygı ile birlikte afet bölgelerini yerinde inceledi. Sel sonrası zarar gören 8 ev ve bazı tarım alanlarında hasar tespit çalışmaları devam ederken, afeti evlerinde yaşayan vatandaşlara ise gıda ve temel ihtiyaç yardımı yapıldı.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Ekinözü ilçelerinde etkili olan sağanak yağış, hayatı felç etti. Elbistan'da, yaklaşık 1 saat boyunca aralıksız yağan yağmur, yolları göle çevirdi. Şar Dağı'nın eteğindeki Kızılcaoba Mahallesi'nde yağmurun etkisiyle dağdan caddelere ulaşan çamurlu sular, sürücülere zor anlar yaşattı.
Kışla Caddesi'nin büyük bölümü çamura bulanırken; mazgalların tıkanması ile taşan sular, cadde üzerindeki birkaç eve doldu. Evlerini su basan vatandaşlara itfaiye ekipleri yardıma koştu. İtfaiye ekipleri, Kışla Caddesi'nde bir apartmanın giriş katını basan suyu tahliye etmek için büyük uğraş verdi.
Aynı cadde üzerinde birçok iş yerinde de tıkanan kanalizasyon hatları nedeniyle benzer sorunlar yaşandı. Göle dönen bir depodaki beyaz eşyalar da su içinde kaldı.
Sağanak yağışın etkilediği yerlerden biri de sanayi sitesi oldu. Sanayi sitesindeki birçok iş yeri sahibi ve çalışanlar, caddede biriken su nedeniyle zor anlar yaşadı. Çalışanlar, yoldaki suyun işyerlerine girmemesi için mücadele verdi. İlçe merkezindeki bir caminin minaresine ise yıldırım düştü. Olayda minarede herhangi bir zarar meydana gelmedi.
Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı'nda ise Şar Dağı'ndan gelen sular, ulaşımı aksattı. Derin su birikintisine giren araçlar, elektrik aksamlarına su kaçınca yolda kaldı. Sürücülere de paçaları sıvayıp araçlarını iterek yol kenarına almak kaldı. Çalışmayan araçlar, çekici ile sanayinin yolunu tuttu.
Sağanak yağış, çevre ilçelerde de etkili oldu. Ekinözü ilçesine bağlı Türkmenler ve Yeniköy Mahalleleri'nde derelerin taşması sonucu, tarım arazileri ve yollar zarar gördü.
İlçeye bağlı Türkmenler Mahallesi'nden geçen Karadere taştı. Önüne kattığı her şeyi sürükleyen azgın sular, yaklaşık 6 metre yükselerek köprünün üstünden aştı.