İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz aylarda yaşanan depremin ardından Türkiye’nin afet yönetimi konusunda ne durumda olduğuna dair açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin “Asya Afat Azaltma Merkezi” üyeliğinin bulunduğunu açıklayan Soylu, afetlerin sebep olduğu maddi manevi yıkımlardan bahsetti. Ekonomik kayıpların 137.7 milyar dolar olduğunu ifade eden Soylu, giderek artan doğal afetlerin geçmişten bugüne artış gösterdiğini belirtti.

17 AĞUSTOS BİZE DERS OLDU

2004-2018 yılları arasında 5 bin 227 doğal afet yaşandığını dile getirdi. Süleyman Soylu, Türkiye’nin her daim afet riski yüksek bir ülke olduğunu, sürekli olarak hazırlıklı olmak için kalıcı tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi. 17 Ağustos depreminden sonra “Deprem ülkesi” kavramını kabullendiklerini belirten Soylu, 26 eylül 2019’da gerçekleşen 5.7 büyüklüğündeki depremin ardından önlemlerin arttığını gösteren açıklamalarda bulundu.   

EN BÜYÜK İKİNCİ GÖZLEM AĞI 

Türkiye’nin afet esnasında ve sonrasında, organize olma ve afet yönetimi sağlama konularında yenilikçi hamlelerde bulunduğunu söyleyen Soylu "Çok önemli değişimler, gelişmeler ve devrimler ortaya koyduk. Bugün Türkiye'de afet yönetimi, AFAD Başkanlığımız eliyle gerçekleştirilmektedir" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin Avrupa'nın en büyük ikinci deprem gözlem ağına sahip olduğunu söyleyen Soylu "Ülkemizin sathına tüm unsurlarımızla birlikte yayılmış durumdayız. Geçen yıl 1788 olaya müdahale etmiştik, bu yıl olay sayımız 2 bin 456'dır" açıklamalarında bulunarak, doğal afeti tespit ve gözlemde her geçen gün aşama kaydedildiğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi