Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan misafirperverlikte Türkiye'nin dünyada en çok göç alan ülke olduğunu söyledi.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

- Bizim bu sürecimize baktığımızda Suriyeliler acaba keyiflerinden mi Türkiye'ye geldiler. Yoksa oradaki savaşta, oradaki ölüm korkusu onları Türkiye'ye iltica etmeye sevk etti. Buna baktığımız zaman; Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındılar. 

- Bunları biz muhacir olarak gördük. Böyle bir hicrete de hayır dememiz mümkün değildi. Bu da Türkiye'nin büyüklüğünü gösteriyor. Misafirperverlikle Türkiye'nin dünyada en çok göç alan ülke olarak öne çıktığını görüyoruz.

- Türkiye dünyada 1 numara ve biz bundan rahatsızlık duymuyoruz. 

- Bunun yanı sıra Suriye'de briket evlerin yapımına başladık. Çünkü bu insanlar çadırlarda kalıyordu. Yaşam koşullarının adeta sıfır diyebileceğimiz noktada kalıyorlardı.

- Saddam dönemine 500 bin Iraklı sığınmacıya biz kapımızı açmıştık. Avrupa'nın değişik ülkelerinde örneğin Almanya, belirli veya belirsiz göçmenleri alıyor. Ama bizim gibi mi hayır. Onlar teröristleri alıyor. 

- Bizler Türkiye olarak şuan itibariyle Suriye'nin kuzeyinde briket evlerle bir adım attık. Hedefimiz bu briket evlerde 1 milyon Suriyeliyi barındırabilmek. Derdimiz 100 bin 200 bin briket ev olacak.