SMO komutanlarından Yusuf ebu Zeyd Karandal, "Türk kardeşlerimizle yeni bir destan yazacağız. Onların varlığı bizim için güven unsuru." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni harekat sinyali vermesi üzerine gözler Suriye’ye döndü. TSK Suriye’nin kuzeyinde yapılacak beşinci operasyona hazırlanırken nefesler tutuldu. Ankara’dan gelecek emir beklenirken bölgede sıcak dakikalar yaşanıyor. Bölgedeki muhalif gruplardan Türkiye'ye destek mesajları geldi.

 YENİ BİR DESTAN YAZACAĞIZ'
Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekatlarında en ön cephede savaşan Suriye Milli Ordusu (SMO) 3. Kolordu Komutanlarından Yusuf ebu Zeyd Karandal, Türkiye Gazetesine konuştu.

Yusuf ebu Zeyd Karandal, Türkiye'nin Suriye'ye gerçekleştirmesi beklenen operasyon öncesi şu ifadeleri kullandı; ''Mehmetçik ile birlikte et tırnak gibiyiz. Türk kardeşlerimiz ile birlikte yeni bir destan yazarak binlerce mazlumun iğreti kamplarda yaşadığı sefalete son vereceğiz. En az 450-500 bin kişi evine, köyüne, yuvasına, tarlasına kavuşacak. 7 yıllık vahşeti bitirmek için bütün hazırlıklarımızı yaptık. Hepimiz nefeslerimizi tuttuk Recep Tayyip Erdoğan’dan gelecek hücum emrini bekliyoruz” 

ŞEHİTLERİMİZE BORCUMUZU ÖDEMİŞ OLACAĞIZ
Yusuf ebu Zeyd Karandal, Haleb, Haseke, Rakka, Deyr ez-Zor gibi birçok savaş bölgesinde bulundu. Esad rejiminden Tel Abyad’ı temizleyen isimler arasında yer alan Ebu Zeyd, ''Bir kardeşimi Tel Rifat’a Rus-PKK ittifakının girdiği dönemde şehit verdim. Abim ise Fırat Kalkanı’nda şehit oldu. Zeytin Dalı’na ise 2 yeğenimi şehit verdim. Bir abim, iki küçük kardeşim, iki eniştem, abimin 2 çocuğu, ablamın 1 erkek evladı vatan uğruna can verdi. Halep’e atılan bombalar ve kırsalda Esad-Rusya-ABD-İran tarafından gerçekleşen katliamlarda onlarca kurban verdik. Hiçbiri boşuna ölmedi. Şimdi Tel Rıfat temizlendiğinde bir anlamda onlara olan borcumuzu da ödemiş olacağız” ifadelerini kullandı.

ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK
Tel Rifat ve çevresindeki 55 yerleşkenin 7 yıl önce Rus hava desteği ile işgal edildiğini hatırlatan Yusuf ebu Zeyd ''PKK gasbettiği ev ve arazilerimize binlerce Kürt aileyi yerleştirdi. Şimdi operasyon için bu sivillerin durumunu öne sürüyorlar. Peki, bunca yıldır derme çatma çadırlarda yaşayan 500 bin kişi onları neden ilgilendirmiyor. Rejim ve Şii milislerin bölgeye yaptığı sevkiyatın hiçbir kıymetiharbiyesi yok. PKK-Rejim ve İran’ın bölgeye taşıdığı Şii teröristleri çok kısa bir sürede sürüp çıkaracağız. Bunu tüm dünya görecek. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Türk, Kürt, Arap bütün vatanseverler aynı safta. Türk askerlerinin varlığı da güven unsuru. Bizim Türkiye ile dönem ve çıkar iş birliğimiz yok. Biz ortak değerler etrafında ittifak kurduk'' şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi