Türkiye, Afganistan'dan kaçak gelen mültecilerin akınına uğrarken, hepsinin 20'li yaşlarda, erkek olduğu dikkat çekiyor. Kadın ve çocuk yok denecek kadar az.

Bunun nedeni hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. İddiaya Milliyet gazetesinin duayen yazarı Melih Aşık köşesinde yer verdi. Aşık, bu konuda şunları yazdı:

"Sosyal medyada fotoğraflarını görüyoruz. 20’li yaşlarda askerlik çağında erkekler. Sınırımıza doğru kafileler halinde yürüyerek geliyorlar. Adlarına mülteci deniyor. Ellerinde bir su şişesi bile görünmüyor. Afganistan’da Amerikan Konsolosluğu tarafından yapılan organizasyonla İran’ı anlaşmalı olarak geçip sınırımıza yakın yerlere bırakıldıkları söyleniyor. Maske, mesafe vs. hak getire... Kim bunlar? Yaygın söylenti, bunların ABD ile iş birliği yapan ve şimdi Taliban’dan kaçan paralı askerler olduklarıdır.

ABD anlaşılan bunları almıyor. Türkiye’yi adres gösteriyor. Gelenler sınırdan geri çevrilmiyor. Hepsi içeri alınıyor.

Sayıları binlerle ifade edilen, savaşın travmasını yaşamış, eğitimsiz, işsiz güçsüz bu gençler Türkiye’de ne yapacak? Neyle geçinecek, hangi parayla beslenecek, nerede barınacak? Örgütlenip suç işlemelerine nasıl engel olunacak?

Sosyal medyada endişeli sorular birbirini izliyor. Bir hanım katılımcı “Aralarında hiç kadın, çocuk yok. Kadınımız, kızımız sokakta gezemez bunlar yüzünden” diyor.

Nitekim İstanbul’un Bakırköy ve Caddebostan sahilinden özellikle kadınlardan “Sokağa çıkamaz olduk” gibi yakınmalar geliyor.

Umulmadık bir tehlikeyle karşı karşıyayız. Suriyeli göçünden daha da büyük bir tehlike. Düşündükçe insanı afakanlar basıyor."
 

Editör: Haber Merkezi